Studio Piet Boon presenteert een vloeiende overgang tussen binnen- en buitenleven

De 60e editie van Salone del Mobile vond plaats van 7 t/m 12 juni. Studio Piet Boon presenteerde hier de nieuwe meubelcollectie. Het doel van de presentatie was een vloeiende overgang te laten zien van het leven binnen- naar buiten. De studio maakte hiervoor gebruik van donkere kleuren en verschillende tinten groen, om zo het buitengevoel subtiel te onderstrepen. Omringd door kunst, waanden bezoekers zich in een wereld waar functionaliteit, esthetiek en eigenheid perfect in balans waren.Gedurfde kleuren en statement meubels
Voor het ontwerp van dit jaar was vernieuwing en verbondenheid met de natuur onze grootste inspiratiebron. Dit was terug te zien in het gebruik van verschillende tinten groen gecombineerd met aardse en gedurfde, donkere kleuren. Naast onze nieuwe lijn, met een opvallend contrast tussen licht en donker, toonden we ook onze nieuwe stoffencollectie voor binnen- en buitenmeubelen. TIMME, BENTE, BOB en RENS maakten samen een opvallend statement.

TIMME
Na de robuuste buitenmeubelen is er nu een lichtere, meer verfijnde outdoor dining serie aan de collectie toegevoegd. Geïnspireerd door eenvoud koos de studio er bewust voor om alle verfijnde verbindingen bloot te leggen.

BENTE
De BENTE is de eerste gestoffeerde lounge serie in de Piet Boon outdoor collectie. Waar de al bestaande collectie herkenbaar is door zijn hoekige vormen, koos de studio bij de BENTE voor afgeronde hoeken op de houten delen en zachte details op de rug en armleuningen.BOB
Met de BOB fauteuil voegt de studio een contrasterend stuk toe aan de ingetogen en elegante reeks fauteuils en loveseats. Het ontwerp van de BOB laat de gebruiker toe zich volledig te laten omarmen door zijn zachte vormen.

RENS
De RENS is de eerste Piet Boon sofa met een verstelbare rugleuning. Met een volumegerichte benadering wil het ontwerpteam een ​​elegante, functionele en uiterst modulaire sofa aanbieden die harmonieert en mensen uitnodigt om zich comfortabel te voelen.

De kunst van het zijn
De nieuwe collectie werd gecompleteerd door een selectie van op maat gemaakte kunstwerken van Nederlandse kunstenaars: Het speelse werk van Street Art Frankey, beter bekend als Frankey, is geïnspireerd door zowel jeugdherinneringen als een fascinatie voor het leven en cultuur. Studio Molen, opgericht door Frederik Molenschot en bekend om zijn monumentale bronzen lichtsculpturen, laat zich inspireren door stadslichten en de nachtelijke hemel, en visualiseert een visie op een toekomstige stad; Corine van Voorbergen richt zich door haar minimalistische ronde kunstvormen op het idee van eeuwige beweging; het blazen van glasbellen staat centraal in het werk van Marinke van Zandwijk; en Ans Bakker, die met haar glaswerk in de serie Zeeuws licht probeert uit te leggen hoe het voelt als je aan het water van de Oosterschelde staat.

Meer informatie:
Piet Boon
www.pietboon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven