Nieuwe speler in slaapbranche wil hogere segment wakker schudden

In 2019 besloten Aad Bos, Wes Botman en Coen van de Sandt een eigen bedrijf op te richten, vanuit de overtuiging dat iemand zijn nachtrust en slaapkamer meer aandacht verdient. "Er is teveel focus op de efficiëntie van de dag komen te liggen, waardoor de balans met de nacht verstoord is geraakt", valt te lezen op de website. Zo ontstond er een nieuwe speler in de slaapbranche: Selé.


Oprichters Aad Bos, Wes Botman en Coen van de Sandt.

"Wij willen onze doelgroep – het hogere segment – ervan bewust maken dat een serene ruimte met comfortabele kwaliteitsproducten kan bijdragen aan goede en gezonde nachtrust. Het Selé 18° bed en het Vita-100 matras zijn vervaardigd vanuit de visie om het allerbeste neer te zetten", aldus Van de Sandt in een interview met Twinkle. De producten worden D2C aangeboden. "Voor het klassieke retailpad zouden we veel hogere prijzen moeten rekenen, of concessies doen in kwaliteit en comfort", vervolgt de CEO.Wat begon als idee om high-end matrassen uit de luxe jacht industrie naar de consumentenmarkt te brengen, leidde uiteindelijk tot Selé. Een design driven bedrijf dat zich richt op kwaliteitsproducten voor de slaapkamer. Samen met specialistische productiepartners uit Nederland, heeft het bedrijf in drie jaar tijd een bijzonder matras en bed ontwikkeld en geproduceerd. "Het 18° bed en Vita-100 matras vormen de basis van de slaapkamer en zijn ontworpen voor een optimale nachtrust", aldus Selé.

De naam Selé is afgeleid van ‘Selene’. In de Griekse mythologie is zij de godin van de maan. Selene heeft de macht om je in slaap te laten vallen en de nacht in te leiden. Ze heeft controle over de tijd en is - net als de maan zelf - altijd in beweging.

Lees hier het hele interview met Twinkle.

Meer informatie:
Selé
www.studiosele.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven