Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Percko vliegt Franse matrassen top-10 binnen

De Beddenbranche Marktmonitor Frankrijk 2024 geeft een gedetailleerde inkijk in de beddenmarkt in Frankrijk. En soms kom je in een bepaalde productgroep een merk of onderneming tegen die als een komeet omhoog schiet in een ranglijst van meest gezochte merken en leveranciers. Dat is in de Franse beddenmarkt te vinden op het gebied van matrassen. Percko CKO is in het jaar 2023 van buiten de top-10 binnengekomen op de vijfde plaats in de ranglijst.


Foto: Percko.

Stabiele markt tot 2023
Tot het jaar 2023 zag de matrassenmarkt er in Frankrijk vrij stabiel uit als we kijken naar de jaarlijkse ranglijst van belangrijkste merken en winkelformules. De enige sterke daler was in die jaren Cdiscount die in het jaar 2020 nog op de zevende plaats stond, maar in het jaar 2023 uit de top-10 is weggezakt. De top-6 bestond alle jaren uit Emma, Ikea, Conforama, But, Bultex en Simmons.

2023
Aan de relatieve rust en orde op de Franse matrassenmarkt kwam vorig jaar abrupt een einde. Percko is in het jaar 2023 de top-10 binnengestormd op de vijfde plaats in de ranglijst. Het jaar daarvoor signaleerden we al een sterke groei van het online zoekvolume naar Percko matrassen in Frankrijk. In het jaar 2021 werd er nog vrijwel niet gezocht naar een Percko matras (gemiddeld slechts drie keer per maand). Maar in het jaar 2022 werd er gemiddeld al ruim 5.600 keer per maand gezocht naar een Percko matras in Frankrijk, om vervolgens in het jaar 2023 gemiddeld tot ruim 26.500 maandelijkse zoekopdrachten te komen. De groei komt daarmee op 365% in het afgelopen jaar.

Marktdata ziet een zeer sterke groei van het online zoekvolume naar matrassen van Percko in de afgelopen paar jaar. In januari 2023 zien we een sterke piek in het online zoekvolume van meer dan 106.000 zoekopdrachten. Wel is het zo dat het zoekvolume sindsdien sterk fluctueert.


Aantal maandelijkse zoekopdrachten.

Over Percko
Percko is in het jaar 2014 opgericht met, naar eigen zeggen, als missie: het ontwikkelen van eenvoudige en innovatieve oplossingen die een einde maken aan de pijn en het lijden veroorzaakt door rugpijn. Kortom, de onderneming is vanuit een medische kant opgezet en richt zich met de marketing communicatie op de gezondheid van de consument en het oplossen of voorkomen van rugklachten. Percko levert dan ook niet alleen matrassen, maar ook matrastoppers, kussens, boxsprings, t-shirts, vesten, sportshirts en zelfmassage accessoires, allen gericht op het verminderen en/of voorkomen van rugpijn.

Bron: Beddenbranche Marktmonitor Frankrijk 2024

Meer informatie:
Van Es Marketing Services – marktdata.nl
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo
0546 45 66 62
[email protected]
www.marktdata.nl

Publicatiedatum: