Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Een duik in de klassieke geschiedenis

Arte schrijft mee aan Dark Academia Aesthetic

De historische school library met plafondhoge bibliotheekkasten waar boeken en perkament langzaamaan vergelen, openen de deuren voor een revival. Voor veel boekenwurmen is dit het paradijs, voor anderen een pas ontdekte (mode)trend die op social media een nieuwe bladzijde openslaat.

Dark Academia Aesthetic vindt zijn roots tussen het Amerikaanse Collegiate Gothic en het Engelse neogotiek, en combineert zoals het hoort intellect met stijl. In de interieurwereld betekent het zoveel als een modernere interpretatie met donkere en warme tinten, weelderige stoffen, klassieke meubels en gouden decoratie. Arte kiest voor enkele muurbekledingdessins die Dark Academia Aesthetic vandaag een rijke invulling geven.



Grandeur
Grandeur mag letter niet ontbreken als het op Dark Academia Aesthetic aankomt. Arte kijkt voor haar toepasselijke Grandeur-ontwerp naar sierlijstwerk dat al eeuwenlang in allerlei vormen en stijlen muren en plafonds decoreert. Denk maar aan plinten, kroonlijsten, lambriseringen of wandpanelen in statige herenhuizen, imposante paleizen of monumentale bouwwerken. Arte’s Grandeur muurbekleding voegt kleur en textuur toe, met een zeker 3D-effect. Het is afgewerkt in een look van zachte suède voor een aaibaar resultaat. Daarnaast heeft deze 3D-muurbekleding ook een positieve invloed op de akoestiek.
Grandeur is verkrijgbaar in vijf kleurvariaties: Damson (wijnrood), Beige, Fog (pastelblauw), Sparrow (aubergine) en Nougat (gebroken wit).



Optique
Optique in het rode Rubis of goudachtige Copper geeft mystieke allures aan een ruimte. Noem het het donkere, maar warme karakter waar Dark Academia Aesthetic voor zwicht. Optique speelt ook nog eens met optisch bedrog. De ene ziet driehoeken, de ander vierkanten. De geweven sisal verschijnt zowel horizontaal als verticaal; stijgend en dalend diagonaal. Dankzij de vier richtingen ontstaan er verschillende geometrische figuren en kleurnuances.
Deze 100% handgemaakte muurbekleding is verkrijgbaar in vijf kleurenvariaties: Rubis (warmrood), Copper (goudgetint), Beige en Sky (lichtblauw).


Mento Moooi Medley
Ook eclecticisme geeft vorm aan Dark Academia Aesthetic. Zoals het eind 19e en begin 20e eeuw werd voorgeschreven, werd een interieur overvloedig ingericht: abondant, maar georganiseerd. De Memento Moooi Medley brengt een ode aan die chaos, in een mysterieus schouwspel van uitgestorven dieren die bekend stonden om hun unieke, zachtaardige karakter en liefde voor het leven. Vooral in kleurvariant Dark staat de Memento Moooi Medley achter Dark Academia Aesthetic.
De Memento Moooi Medley wordt digitaal geprint op ultrazacht textiel, in drie kleurvariaties: Dawn (heel lichte kleurnuances), Twilight (een zachte, zonnige kleurschemering) en Dark (mysterieuze donkere tinten).



Tessera
Typerend aan het oude Dark Academia Aesthetic zijn gouden pols- en zakhorloges, kandelaars en luxueuze kroonluchters. Gouden accenten decoreerden gisteren al Dark Academia Aesthetic, vandaag trekt Arte het breder. Haar Tessera-ontwerp weerspiegelt kleine vierhoekige vormen uit steen, keramiek, terracotta of glas waarmee mozaïekvloeren of decoratieve sieraden gemaakt worden. Dit patroon straalt luxe uit dankzij de glanzende look in de metaalkleuren zilver, goud, brons en rosé. Vier kleuren die het rijke karakter van Dark Academia Aesthetic kracht geven.
Tessera is verkrijgbaar in vier kleurvariaties: Gold Medaillon (goud), Mirror (donker zilver), Rose Shimmer (rosé) en Bronze (brons).

Meer informatie:
Arte International
www.arte-international.com

 

Publicatiedatum: