Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Branchevereniging Herwinning Textiel zet in op hoger niveau textielrecycling

Branchevereniging Vereniging Herwinning Textiel (VHT) voert een certificeringsplicht in voor al haar leden. Daarnaast wordt de certificeringsregeling Herwinning Textiel strenger getoetst. Met het certificaat van de certificeringsregeling Herwinning Textiel (CHT) tonen Nederlandse inzamelaars, sorteerders en verwerkers van textiel aan dat ze voldoen aan relevante wet- en regelgeving. Dat meldt Afval Online.


Foto ter illustratie: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime

Sinds begin dit jaar vertrouwt VHT de toetsing van deze regeling toe aan certificeringsinstantie Kiwa. Op deze manier wil de brancheorganisatie voor ondernemingen in de textielrecycling deze branche naar een hoger niveau brengen. Behalve de toetsing helpt Kiwa de VHT om de certificering kwalitatief te blijven ontwikkelen.
Volgens VHT loopt zo’n 85 procent van het ingezamelde huishoudelijk textiel in Nederland via een onderneming met een CHT-cerfiticaat.

Bron: Afval Online

Publicatiedatum: