Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Studenten Hogeschool Amsterdam actief met Design Methods Lab

"We dagen behangleveranciers en winkeliers uit om reststromen nieuwe kansen te bieden"

Afgelopen week was de deadline voor de studenten van de Hogeschool van Amsterdam, die als studierichting Design Methods Lab volgen. "Wauw, wat een toffe eindresultaten na vele weken onderzoek en ontwerpen", laat circulair productontwerper en verbinder Monique Dickhaut via social media weten.

In samenwerking met No Waste Decoration hebben ze een materiaal beet gepakt wat 'enorm milieu vervuilend' is en volop wordt aangeboden in woonwinkels, bouwmarkten en via interieurarchitecten en designers.



Monique legt uit: "Je kent het misschien wel? Behang waarbij twee lagen op elkaar zitten. Meestal een glasvlies onderzijde en een vinyl toplaag. De dikte en structuur van beide materialen kan verschillen.
Als behang om te wand te beplakken en vervolgens jaren van te genieten is het fantastisch. Maar wat te doen met alle onverkochte rollen? En denk ook aan alle foutieve productie en knipresten."

Er gaan vele uren design ontwerpen, samenstellen van collecties, produceren en vervolgens op de markt brengen, aan vooraf. "Doodzonde om bij uitloop van collecties of onverkochte materialen alles te vernietigen of wellicht te verkopen aan het buitenland waarna we ook niet weten wat ermee gebeurd."



Bij No Waste Decoration maken ze collecties die ook een oplossing zoeken voor hun eigen reststromen een oplossing bieden.
Samen met de enthousiaste HVA studenten gaan ze op zoek naar nieuw toepassingen.

"En wat een toffe oplossingen zijn daaruit voort gekomen. Het één is al iets verder uitgewerkt dan het ander. Maar er zijn dan ook vele testen aan vooraf gegaan. Die nog wat uitwerking zullen krijgen.
We dagen behangleveranciers en winkeliers uit om samen jullie reststromen nieuwe kansen te bieden. Waarbij we de restmaterialen hoogwaardig gaan opwaarderen. Zodat het toepasbaar wordt in projectbouw en woningen. Maar ook als woonaccessoire of relatiegeschenk geschikt is", besluit Monique.

Meer informatie:
No Waste Decoration
Burgemeester v/d Willigenlaan 50
2132TW Hoofddorp
06 16481188
www.nowastedecoration.nl
info@nowastedecoration.nl

Publicatiedatum: