Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zo reageert de interieurbranche op de lockdown

Zondag 19 december zijn de aangescherpte coronamaatregelen in Nederland van kracht gegaan. De lockdown van alle niet-essentiële winkels is een enorme dreun voor de sector, maar ondernemers gaan niet bij de pakken neerzitten. Lastige tijden vragen om creatieve oplossingen en ideeën. Onderstaand een bloemlezing van reacties van ondernemers en mensen uit de sector op sociale media.


Harry Bijl.

Blinde paniek
Harry Bijl, werkzaam voor INretail, heeft bemoedigende woorden voor de sector: "Blinde paniek. Op dit moment proberen wij de realiteitszin terug te brengen op de tafels waar vandaag weer over nieuwe maatregelen wordt nagedacht. Onze oproep aan het kabinet is: waak voor blinde paniek en wees realistisch. Het sluiten van winkels helpt niet als oplossing voor de coronacrisis. Wij willen intelligente oplossingen, die ervoor zorgen dat de maatschappij kan blijven draaien. Zeker in deze belangrijke weken van het jaar. Het draagvlak binnen onze samenleving en acceptatie van extra maatregelen, in het bijzonder bij jullie, is nihil. Wij roepen het kabinet met klem op om rust te bewaren, duidelijkheid te verschaffen en leiderschap te tonen. Wij hebben een Europees advies aan het kabinet. Ook zoeken we vandaag alle media op om deze boodschap zo breed mogelijk uit te dragen."


Monique Dickhaut en de voorbereidingen voor de decoratie klus.

'Wij waren er klaar voor'
Monique Dickhaut, circulair product ontwerper, vertelt dat ze in haar atelier in Hoofddorp helemaal klaar was met de voorbereidingen voor een decoratie klus in Hortus Botanicus Amsterdam. Na dit weekend is het duidelijk geworden dat het project niet door kan gaan. "Wij waren er klaar voor, maar helaas gooit de omikron variant roet in het eten. Jammer maar we veren mee, net zoals velen ondernemers en gedupeerden met ons. Winter Wonderland in de Hortus gaat voorlopig geen doorgang vinden. Toch nodig ik jullie uit voor de toekomst. Want wat een prachtige plek is dat."


Kees Brokking, Maartje Brokking-Krijnen en Raymond van der Heijden van Brokking Vloerkledenspecialist.

‘Niet geheel onverwacht, maar balen is het wel’

Brokking Vloerkledenspecialist zag de bui al hangen: "Het komt niet geheel onverwacht, maar balen is het wel. Opnieuw moeten wij in de decembermaand de deuren sluiten. Laten we hopen dat deze volledige lockdown snel het gewenste effect heeft zodat wij u weer mogen verwelkomen in onze winkel in IJsselstein. Tot die tijd zijn wij online 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend."

Ook de jubileumactie die momenteel gehouden werd komt hiermee ten einde. "In de komende weken maken wij de winnaars van het volledig verzorgde thuisdiner, de rijsttafel van sterrenchef Ron Blaauw en de winnaar van de hoofdprijs bekend via Facebook en Instagram. Wij willen alle klanten bedanken die ons jubileumjaar extra feestelijk hebben gemaakt. Hopelijk tot snel, want ook in ons 51e jaar staan wij graag voor u klaar", dat meldt het bedrijf op LinkedIn.



‘Kom 'etalageshoppen' bij de pop-up winkel’
Bas Rikken, eigenaar van Unne Rikken komt met een creatieve oplossing. "Kom 'etalageshoppen' bij de pop-up winkel in Oss. Maak een afspraak en stel zelf uw op maat gemaakte meubel samen." Het bedrijf ontwerpt design verlichting, design meubelen en rvs constructies voor zowel binnen als buiten. 



'Net als tijdens de vorige lockdown openen we een afhaalloket’
Thomas van Wiefferen, stoffeerder bij Van Wiefferen, geeft aan dat hij baalt van de maatregelingen en deelt de plannen voor de komende periode. "Helaas moeten ook wij onze showroom weer tijdelijk sluiten. Ondanks de sluiting van onze showroom blijven wij wel nog - op afspraak - inmeten, stofferen en monteren. Ook zullen wij net als tijdens de vorige lockdown een afhaalloket openen. Hier kun je stalen ophalen, stalen retourneren, of bestelde producten afhalen. Het reserveren van stalen en producten kan via de e-mail."



‘Laten we elkaar helpen in deze zware tijd’
Ook Heren van de Vloer en Houzing interieurs (HH interieurs) gaat zich focussen op advies aan huis. Mede-eigenaar Inge Sengers: "Helaas moeten ook wij onze deuren sluiten tot 14 januari. Laten we elkaar helpen in deze zware tijd en openstaan voor de mogelijkheden die er WEL zijn. Zo komen wij graag bij je thuis met stalen en een goed advies. Of kom stalen ophalen bij onze winkel in Eindhoven of Groesbeek."



‘We willen natuurlijk wel onze klanten blijven bedienen’
Anton Huitema, eigenaar van Huitema woninginrichters, schakelt snel na de vervelende boodschap die zaterdag avond om 19.00 uur gebracht werd. "Corona blijft ons in zijn greep houden, onze winkel moet weer dicht. Maar we willen natuurlijk wel onze klanten blijven bedienen. Wat ben ik dan blij dat Koert Posthumus en Herman Mulder van Level Communicatie voor me klaar staan. Nog diezelfde avond zijn de concept teksten voor de website en socials klaar. En op zondagmorgen is de website al aangepast en de post voor de socials al klaar. Alle lof voor deze betrokken toppers."



'We kunnen allemaal wel wat extra kleur gebruiken'
Aurelia Ebbe, oprichter van La Aurelia Design: "Omdat we na gisteravond allemaal wel wat extra kleur kunnen gebruiken, hebben we vandaag mijn nieuwste ontwerp ‘Amber’ online gezet. Amber staat voor energie, warmte en positiviteit... Wees een Amber voor jezelf en voor elkaar..."

Reageren? info@wonen360.nl