Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Loonsverhoging nieuwe cao Interieurbouw en Meubelindustrie

De nieuwe tweejarige cao Interieurbouw en Meubelindustrie is rond en gaat per 1 januari 2022 in. FNV-leden hebben met een ruime meerderheid voor het onderhandelingsresultaat van 29 november gestemd. Fedde Boonstra, bestuurder FNV Bouwen en Wonen: ‘In 2 stappen komt er 6,25% loon bij. 1 februari 2022 krijgen de mensen 3% en 1 januari 2023 volgt er een verhoging van 3,25%.’

Naast de loonstijging is ook de zwaar-werkregeling afgesproken. Boonstra: ‘De komende jaren kunnen werknemers die langdurig in een fysiek zwaar belastende functie hebben gewerkt vanaf 65 jaar stoppen met werken.’ De RVU-uitkering wordt uitbetaald via het Sociaal Fonds Meubel tot de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt. 

Gezond de eindstreep halen
FNV is blij dat ook in deze cao de zwaar werkregeling is opgenomen. Boonstra: ‘Dat was hard nodig. Op deze manier kan iedereen gezond de eindstreep halen.’ Naast deze zogenaamde RVU-regeling is ook in de cao opgenomen dat de werkgevers de werknemers elke 3 jaar verplicht een uitgebreid medisch onderzoek (PMO) met de mogelijkheid voor fysieke check, aanbieden.

Positie flexwerkers verbeterd
Daarnaast is de positie van flexwerkers in de branche verder verbeterd. Boonstra: ‘ Zo krijgen uitzendkrachten naast een beloning die gelijk is aan de beloning van de collega-werknemer in dezelfde functie recht op meer arbeidsvoorwaarden uit de cao. Denk bijvoorbeeld aan de vergoedingen voor overwerk, het draaien van ploegendiensten en de vakantie- en ATV dagen.’ Ook is er een thuiswerkvergoeding overeengekomen van €2 per dag. De kilometervergoeding voor ritten met eigen auto voor het uitvoeren werk buiten het bedrijf is verhoogd naar 35 cent.

Meer informatie:
FNV 
www.fnv.nl 

Publicatiedatum: