Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foscarini brengt jubileumvariant uit ter ere van 20-jarige samenwerking met ontwerper

De lamp die het begin was van de samenwerking tussen Marc Sadler en Foscarini viert 20 jaar, sinds het winnen van de Compasso d’Oro, met een nieuwe jubileumversie: MITE ANNIVERSARIO

MITE is een vloerlamp die heeft bijgedragen aan de geschiedenis van decoratieve verlichting, vanwege zijn innovatieve karakter, zijn elegantie en zijn karaktervolle textuur. In 2001 won MITE-vloerlamp samen met de TITE-hanglamp versie de ADI Compasso d’Oro prijs, de oudste en belangrijkste designprijs ter wereld. Sinds de Compasso d’Oro in 2001 is er twintig jaar verstreken en Foscarini vindt dat dit jubileum, samen met het iconische, tijdloze karakter van Mite, op gepaste wijze mag worden gevierd. "Daarom hebben we MITE Anniversario gecreëerd, door verdere experimenten en variaties een evolutie van het originele concept”, zegt Carlo Urbinati, director van Foscarini.

MITE Anniversario is wat grootte betreft identiek aan het origineel, maar heeft een matte afwerking. Het dunnere Carbon draad is in een bredere spiraal bevestigd en wordt naar beneden toe smaller eindigend in de voet van de lamp, gemaakt van zwart marmer met onregelmatige witte en grijze tekening.

De nieuwe ontwikkelingen zijn niet enkel esthetisch, maar vooral ook technologisch en gerelateerd tot licht. De lamp is volledig opnieuw ontworpen. De lamp heeft een nieuw systeem van twee LED-borden, met verschillende, elkaar versterkende functies. De eerste projecteert direct en diffuus licht naar boven, terwijl de tweede de hele diffuser verlicht, helemaal tot de voet van de lamp. Het resultaat is een beter verlichte ruimte, efficiënter en tegelijkertijd energiezuiniger.

Vanwege de essentiële kwaliteit van de vorm, gecombineerd met decoratieve verrijking, is MITE Anniversario ideaal voor thuis, maar ook voor publieke ruimtes, waar de lamp kan worden toegevoegd op een elegante, krachtige, maar niet overheersende manier. De lamp is extreem veelzijdig en krijgt in deze nieuwe versie een nog complexer en fascinerender uitstraling.

Meer informatie:
Foscarini
www.foscarini.com 

Publicatiedatum: