Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Drie nieuwe lichtarmaturen tentoongesteld tijdens Design District

Jacco Maris: ''Van niets, iets maken. Creëren van maximaal ontwerp uit minimale hoeveelheid materiaal''

Het designevent van het jaar, Design District, zit er weer op. Begin november stonden de deuren van de Van Nelle fabriek in Rotterdam open voor het grote professionele publiek om daar de nieuwste producten te zien van diverse exposanten. Ook de nieuwste lichtarmaturen van het Nederlandse bedrijf Jacco Maris Design waren daar te zien. 


Het team van Jacco Maris Design tijdens Design District met v.l.n.r. Wesly Boom, Jacco Maris, Jetty van Campenhout en Daphne Bouricius.

Maximaal ontwerp
''Van niets iets maken. Het creëren van een maximaal ontwerp uit een minimale hoeveelheid materiaal, dat is de kracht van onze ontwerpstudio,'' vertelt Daphne Bouricius, accountmanager bij Jacco Maris Design. Dit is het basisconcept dat, sinds 1994, ten grondslag ligt aan de ontwerpen van de lichtarmaturen van designer Jacco Maris. Het zijn stuk voor stuk unieke objecten die krachtige en spannende looks combineren met sierlijke harmonie en subtiele elegantie, en die stuk voor stuk vakkundig handgemaakt worden in de eigen werkplaats te Breda. ''Het bedrijf bestaat uit een klein team, waardoor de lijnen kort zijn, dat ook als prettig door de klant wordt ervaren.''

Het lichtdesign van Jacco Maris herken je aan de basis van metaal en staal. Deze materialen en de eenvoud in lichtontwerp zijn de belangrijkste handelsmerken van Jacco Maris Design.

Roestvrij staal, zwart staal, gegoten metaal als brons en aluminium en messing zijn de kenmerkende elementen. Gebruikt op zichzelf of in combinatie met andere materialen zoals leer. Gedurende de jaren zijn er verschillende opmerkelijke armatuurcollecties ontwikkeld, elk met haar eigen onderscheidende karakter.

Alle armaturen worden met de hand gemaakt. Dit zorgt ervoor dan Jacco Maris zijn standaard collecties kan aanvullen met maatwerk en speciale ontwerpen voor projecten, waarbij Jacco werkt naar een uniek ontwerp op basis van specifieke wensen van de opdrachtgever.

Nieuw
Tijdens Design District werden drie nieuwe ontwerpen gepresenteerd, namelijk de Needles & Pins, Myka en Clark. Deze worden hieronder per model uitgelicht. 


Vorm met slanke taille geeft metalen structuur extra twist.

Needles & Pins | Hanglamp: De vorm met de slanke taille geeft de metalen structuur een extra twist. Het warme LED licht schijnt door Needles &Pins en creëert zo unieke reflecties en schaduwen. Individueel of als een compositie biedt deze lamp een chique uitstraling. Deze collectie hanglampen is beschikbaar in verschillende lengtes, gemaakt van messing of roestvrij staal. 


Model Myka, waarbij de klant zelf de ontwerper kan zijn van een eigen compositie.

Myka | Hanglamp: ontworpen door Jacco Maris, biedt een collectie van verschillende modellen, waarmee de klant zelf de ontwerper kan zijn van een eigen compositie. Elke compositie wordt ontworpen voor de specifieke ruimte, vereisten en wensen. Myka, gemaakt van hoogglans of geborsteld messing, voorziet van een speciaal luxueus design met een warme en zachte LED verlichting. Tezamen creëren de sprekende modellen een lijnenspel in de ruimte. Myka is het voorbeeld van een bespoke design, waarbij buitengewone verlichting wordt gecombineerd met een tijdloze uitstraling. 


Wandarmatuur Clark.

Clark | Wandlamp: een zeer luxe LED wandverlichting. Clark geeft een wand meer dan alleen licht, hij geeft namelijk het hele interieur allure! Hij heeft een mooie, onderscheidende lichtbundel naar boven en beneden (ook verkrijgbaar in alleen naar boven/beneden). Clark heeft een krachtig en sterk uiterlijk in gegoten aluminium met een poedercoating in verschillende tinten. ''Voor een meer robuuste uitstraling hebben we de gegoten, gepatineerde massief bronzen Clark.''

Dealernetwerk
Volgens Daphne was Design District goed bevallen. ''Het was allereerst heel fijn dat veel mensen uit ons dealernetwerk de moeite namen om naar de beurs te komen. Daarnaast is er ook heel goed gereageerd op de nieuwste collecties en was het erg leuk iedereen weer te spreken en te zien. 

Meer informatie:
Jacco Maris Design
Rudonk 6
4824 AJ Breda
info@jaccomaris.com  
www.jaccomaris.com