Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carl Hansen & Son breidt collectie uit met tafellamp

Carl Hansen & Son breidt opnieuw zijn collectie lampen uit - dit keer met de Petal Lamp in samenwerking met Rikke Frost - die de collectie klassiek design aanvult en iets nieuws toevoegt met zijn onderscheidende samenstelling van materialen en sfeerscheppend licht.

Met zijn kunstzinnige look geïnspireerd op de stam en kroon van een boom, straalt de RF200 tafellamp sfeervol licht uit vanuit zijn speelse kap. Het veelzijdige ontwerp is perfect in balans met warm hout en koel metaal en kan op niet minder dan negen verschillende manieren worden geconfigureerd, zodat u de expressie ervan kunt afstemmen op elk interieur. Zorgvuldig vervaardigd met een basis van FSC™-gecertificeerd massief hout (FSC C1355991) gedetailleerd met gepolijst messing, twee gewelfde metalen reflectoren projecteren zacht, verblindingsvrij licht naar beneden door de bladachtige tinten. De RF200 vormt een perfecte aanvulling op de bestaande collectie verlichtingsontwerpen van Carl Hansen & Søn en is zowel klassiek als eigentijds. Rikke Frost heeft de materialen een leidende rol laten spelen in het eenvoudige, organische ontwerp van de Petal Lamp, waarbij haar overkoepelende doel was om een ​​evenwicht te vinden. Dit is waarom ze de lamp maakte' s voet in hout met zichtbare nerven die een natuurlijke, warme uitstraling uitstralen, terwijl de lichtreflectoren zijn gemaakt van metaal met een koelere maar toch zachte uitstraling. Hierdoor vullen de materialen elkaar fijn aan, terwijl de lamp expressief, verblindingsvrij licht uitstraalt.

Rikke Frost
De Deense ontwerpster Rikke Frost is altijd al nieuwsgierig geweest naar de combinatie van verschillende ambachtelijke tradities en soorten materiaal, een feit dat duidelijk tot uiting komt in haar designportfolio waar traditioneel en eigentijds design tot uiting komt in banken, tafels, stoelen en lampen met een organisch idioom. Dit geldt ook voor de Sideways Sofa, de eerste samenwerking van Rikke Frost met Carl Hansen & Son. Hier mengt ze klassieke materialen zoals geweven papierkoord en hout in een modern en functioneel ontwerp.

Meer informatie:
Carl Hansen & Son
www.carlhansen.com 

Publicatiedatum: