Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zo geniet je ook in de herfst van je tuin

Nu de bladeren volop van de bomen vallen, de dagen korten en de temperaturen dalen, spenderen we onze tijd voornamelijk binnenshuis. Alhoewel het natuurlijk heerlijk is om met een kopje thee op de bank neer te strijken, kun je ook in het najaar nog uitgebreid genieten in en van de tuin. Hoe dan precies? In dit artikel geven we je tips.

1. Plaats een overkapping
Met een al dan niet afsluitbare overkapping verbind je op een eenvoudige manier buiten met binnen. Zeker als het hartje winter is, kun je eigenlijk niet echt zonder een overkapping. Maar een overkapping heeft in bijna alle weeromstandigheden voordelen. Zo biedt het verkoeling als het te warm is en beschutting tegen regen of wind. Met een overkapping kun je bovendien een hoop extra sfeer creëren; zet er een heerlijke loungebank onder met zachte kussens en een warm dekentje en je wilt er nooit meer weg!

2. Schaf een vuurkorf of terrasverwarming aan
Met een terrasheater of vuurkorf maak je de temperaturen van het najaar een beetje behaaglijk. Zeker in combinatie met een overkapping kun je dan het dan behoorlijk warm in de tuin maken. Ga voor old-school en ontsteek zelf de vuurkorf of pak het luxer aan en koop een terrasverwarming.

3. Hang gezellige verlichting op
De herfst betekent steeds kortere dagen. Goede verlichting in de tuin is dan onmisbaar en bovendien ook nog eens ontzettend sfeervol. Ga dus niet alleen op zoek naar praktische tuinverlichting, maar probeer ook gezellig licht te creëren door middel van lichtsnoeren, lampionnen en kaarsen.

4. Plant winterplanten in de tuin
Laat je je er in het najaar zeker niet van weerhouden om je handen uit de mouwen te steken. Er kan namelijk nog prima worden geplant in de winter. Uiteraard wel planten die bestand zijn tegen winterse omstandigheden. Dit type planten kan dus goed tegen de kou en leent zich daarom uitstekend voor de winter. En er zijn ook zeker kleurig en fleurige winterplanten te vinden, zodat een saaie tuin in de winter nergens voor nodig is.

Publicatiedatum: