'Race tegen de klok om pakjesboot vol te krijgen'

Het is voor grote retailers nog een flinke uitdaging om de zak van Sinterklaas voldoende te vullen vanwege de wereldwijd verstoorde logistieke ketens. Tegelijk is er een andere race gaande om de schoentjes op tijd te vullen. De verwachting is dat meer dan 100 miljoen pakketten worden bezorgd. Dat meldt De Telegraaf.


Foto Wikipedia Rudiniemeijer.

"Wij zijn ingesteld op een grote piekperiode, maar houden er ook rekening mee dat de piek grilliger verloopt. Met grote volumes aan pakketten als er containers van klanten vrijkomen, en rustige dagen, als de aanvoer tijdelijk stilvalt", zegt een woordvoerder van DPD tegen de krant, dat 30% meer mensen en bussen inzet.

Het wordt dus een race tegen de klok voor de sint om de boot op tijd vol te krijgen met pakjes. Als gevolg van de coronapandemie zijn de wereldwijde aanvoerketens verstoord. Transporteconoom Albert Jan Swart van ABN Amro verwacht wel dat er dit jaar minder pakketjes bezorgd worden dan vorig jaar, toen sprake was van een lockdown voor kerst. Toen waren de winkels dicht en moest men wel online winkelen. 

Lees hier het complete artikel. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven