Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Retailorganisaties ontvangen LightRec Gouden Bakkie Award 2021

In de categorie Retail zijn dit jaar de retailketens Intratuin en GroenRijk onderscheiden met een LightRec Gouden Bakkie Award voor het succesvol inzamelen van lampen en armaturen voor recycling. Beide kandidaten kregen de Award voor hun organisatorisch hoogwaardige inzameling en krachtige ondersteunende communicatie.

De Gouden Bakkie Award wordt jaarlijks toegekend aan bedrijven en/of gemeenten die zich op het gebied van inzameling van lampen en armaturen positief (hebben) onderscheiden. Het daadwerkelijk ingezamelde gewicht aan lampen en armaturen kan daarvoor een indicatie zijn, maar ook een langjarige vlekkeloze executie van de inzameling, dan wel het actief ondersteunen van LightRec- en Stichting OPEN, de producentenorganisatie achter de Wecyclecampagnes en -inleverpunten, kunnen aanleiding zijn voor een Gouden Bakkie Award.  


Formule-coördinator bij Intratuin, Annet Freriks (links), ontvangt de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van LightRec directeur Gied van Hoorn (midden) en Raymond Onink van Stichting OPEN (rechts).

Langjarige voorbeeldrol
Zo ontvingen de tuincentra van Intratuin en GroenRijk dit jaar een Award vanwege hun langjarige voorbeeldrol in de logistieke handeling van de Wecycle-inzamelmeubels. Intratuin-formulecoördinator Annet Freriks: “Ook al worden ze behoorlijk intensief gebruikt, we zorgen ervoor dat ze er altijd netjes bijstaan. Schoon en opgeruimd is een belangrijke waarde in onze winkels, en de inzamelmeubels gaan daarin automatisch mee. Ik zie op andere plekken nog wel eens dingen náást de bakken staan, maar dat zal je bij ons niet snel zien. Dan is er allang een medewerker geweest die dat tijdelijk even naar het magazijn heeft gebracht en er waarschijnlijk ook al voor heeft gezorgd dat het meubel snel geleegd wordt.”  


Nico Koppenol (midden) is directeur ad-interim bij GroenRijk en ontvangt de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van LightRec directeur Gied van Hoorn (links) en Raymond Onink van Stichting OPEN (rechts).

Beloning

Krachtige ondersteuning van acties  GroenRijk-directeur Nico Koppenol ziet de Award vooral als een beloning voor de consequente ondersteuning van de LightRec- en Wecycle/Stichting OPEN inzamelacties. “We hebben van de introductie van de Wecycle-inzamelbakken destijds publicitair veel werk gemaakt en dat is eigenlijk altijd zo gebleven”, aldus Koppenol. “Tot op de dag van vandaag ondersteunen wij actief en in de volle breedte alle acties die LightRec en Stichting OPEN op touw zetten. Dat doen we centraal, door onze ondernemers erop te attenderen dat er acties lopen en dat het belangrijk is om daar aandacht aan te besteden. En als er bijvoorbeeld giveaways zijn in het kader van een actie, dan zorgen we ervoor dat iedere vestiging die op tijd en in voldoende mate op voorraad heeft. Doorgaans maken we er ook ruimte voor in onze folders, en dat heeft zeker impact want die worden goed gelezen.” 

Constante prestaties
Gied van Hoorn, directeur van LightRec en tevens bestuurslid van producentenorganisatie OPEN, zegt onder de indruk te zijn van de prestaties van de Intratuin- en GroenRijk-ondernemers. Hij zegt: “Deze ondernemers presteren al jaren heel constant, eigenlijk vanaf het moment van de introductie van de inzamelbakken. Daaraan merk je dat ze intrinsiek een ‘groene drive’ hebben. En dat leidt tot een bovengemiddeld goede chemie en samenwerking. We zijn deze winnaars zeer erkentelijk voor hun inspanningen, want die maken mede dat wij als LightRec en Stichting OPEN met onze acties de doelen behalen die we voor ogen hebben.”

Meer informatie:
Intratuin
www.intratuin.nl

GroenRijk
www.groenrijk.nl

Publicatiedatum: