Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe spoorverbinding Venlo - Polen voor vidaXL houdt 29.000 vrachtwagens van de weg

Een nieuwe spoorverbinding tussen Nederland en Polen is succesvol in gebruik genomen. De zogenaamde Jopocus rijdt vier keer per week van de Cabooter terminal in Venlo naar de Clip terminal bij Poznan. Deze trein rijdt in opdracht van vidaXL in samenwerking met meerdere bedrijven. Hij is bijzonder omdat niet-kraanbare trailers kunnen worden meegenomen. Via een platform, wat lijkt op een enorme brancard, kunnen opleggers met een kraan eenvoudig op de trein worden gezet.Duurzaamheid
vidaXL heeft de ambitie om op een duurzame manier goederen te transporteren tegen de laagste kosten. Samen met de vaste gebruikers streeft het Venloos bedrijf naar een dagelijkse treinverbinding met Polen. Deze samenwerking zorgt op termijn voor 29.000 vrachtwagens minder op de weg tussen Venlo en Poznan. Dat is een vermindering van 24 miljoen transportkilometers en een besparing van 60.000 ton CO2 per jaar.
 


Verbeterde supply chain
De overstap op goederenvervoer per spoor levert nog meer voordelen op. Matthijs Zwart, directeur transport bij vidaXL: "De huidige transportmarkt, het chauffeurstekort en de drukte op het wegennet dwingt het bedrijfsleven te zoeken naar alternatieven. Voor vidaXL is dit een van de stappen die worden gezet om tot een sterk transportnetwerk binnen Europa te komen. Zo maken we ons klaar voor de verwachte groei van vidaXL."Meer informatie:
vidaXL
www.vidaxl.nl

Publicatiedatum: