Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijver in de tuin? Vergeet deze zaken niet!

Heb je een vijver in de tuin of wil je een vijver laten aanleggen? Dan zijn er diverse zaken die je niet mag vergeten bij de aanleg van een vijver, zoals bijvoorbeeld de vijverbak. Er zijn diverse dingen die onmisbaar zijn voor de vijver, zoals producten die je vijver in een goede conditie houden. Wij zochten uit welke zaken je absoluut niet mag vergeten bij je vijver en hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Waterplanten en visvoer
Waterplanten en goed visvoer mogen zeker niet ontbreken. Waterplanten maken gebruik van het organisch afval in de vijver. Hierdoor ontstaat er geen voedingsoverschot. Waterplanten voorkomen niet alleen een voedingsoverschot, maar zorgen er ook voor dat de vijver via fotosynthese voldoende zuurstof krijgt. Zo blijft de vijver gezond. Visvoer is belangrijk voor het leven dat zich in de vijver bevindt. Welk type visvoer je nodig hebt, is afhankelijk van het soort vissen in je vijver.

Vijverfilter en vijverpomp
Wat ook onmisbaar is voor je vijver is een vijverfilter die is aangesloten op een vijverpomp. Het filtermateriaal zorgt ervoor dat vuildeeltjes en afvalstoffen uit het vijverwater worden verwijderd. Ook heeft de vijverpomp diverse andere functies. Zo zorgt het voor meer zuurstof in het water, voorkomt deze dat de vijver zal bevriezen en voert het schadelijke gassen af. Breng op de bodem een laag substraat aan. Deze laag vijversubstraat zorgt voor een stabiel milieu in de vijver. 

Beschermingsmiddelen voor de vijver
Vergeet ook niet de vissen en andere levende wezens in je vijver van optimale bescherming te voorzien. Zo zullen reigers en katten snel hun slag slaan in je vijver als ze hiervoor de kans zullen krijgen. Maar hoe kun je zowel je vissen als het andere leven in je vijver beschermen tegen reigers, katten of andere dieren? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een vijferafdeknet op de vijver te plaatsen. Zo zullen onder andere reigers op afstand worden gehouden en zullen er ook niet snel bladeren in de vijver vallen. Vergeet verder ook geen schepnetje voor je vijver aan te schaffen en zorg ook dat je een vijverschaar in huis hebt om de plantjes te snoeien.

Je weet nu wat je echt niet mag vergeten voor jouw vijver. Kijk eens online rond waar je deze vijverbenodigdheden kunt vinden en schaf ze meteen aan. 

Publicatiedatum: