Commercieel directeur en mede-eigenaar Bart Melman:

"Binnen vijf jaar willen we als Cotton Ball Lights verdrievoudigen"

In 11 jaar tijd is de start-up Cotton Ball Lights uitgegroeid tot een volwaardige organisatie, dat onder andere terug te vinden is bij de B2B inkoopcentra Trends & Trade in Venlo, TICA in Aalsmeer, Trademart Brussel en Remoortel. Dagelijks zet een team van 15 man zich in voor het bedrijf uit Breda, waardoor de decoratieve verlichtingsproducten en woonaccessoires niet alleen op de Nederlandse, Duitse en Belgische markt verkocht worden, maar ook in landen als Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, Hongarije en Slovenië.

Commercieel directeur en mede-eigenaar Bart Melman, die vandaag de dag samen met mede-eigenaar Nick van Haren het bedrijf runt, vertelt dat ze op een belangrijk punt staan. "De komende jaren zullen in het teken staan van een versnelde groei. Binnen vijf jaar willen we als bedrijf verdrievoudigen."Commercieel directeur en mede-eigenaar Bart Melman.

Fairtrade Chiang Mai
In 2010 tijdens een vakantie in Thailand viel het oog van oprichter en mede-eigenaar Luc Clement op een lichtslinger met katoenen balletjes eraan. Daarmee werd het eerste zaadje geplant. Bij thuiskomst is hij de markt gaan onderzoeken en al snel besloot hij Thailand nogmaals te bezoeken en werd de Fairtrade gecertificeerde productiefaciliteit opgericht, genaamd Fairtrade Chiang Mai.

LEDR
Het merk LEDR, dat vijf jaar geleden opgericht is door moederbedrijf Cotton Ball Lights, moet bijdragen aan het doel om te verdrievoudigen. Bart licht toe waar het label voor staat: "De producten van LEDR omschrijven we als: worthy to look at, hard to ignore. We willen de aandacht trekken met bijvoorbeeld ons allernieuwste gepatenteerde product: The Wood Light®. Daarover later meer."

Een sterke groei gaat vaak gepaard met flinke investeringen. Zo ook bij het Bredase bedrijf. "Voor het eerst zullen we met LEDR deelnemen aan Mason et Objet in januari. Daarnaast staan de beurzen Trend Set (Duitsland), Nordstil (Duitsland) en Show Up (Nederland) op de planning."

Om klanten te blijven verrassen is er een vuistregel in het leven geroepen. Bart legt uit: "Ieder jaar zullen we een nieuwe productgroep introduceren voor LEDR.
Zo wordt begin 2022, tijdens de (internationale) beurzen, The Organizer op de markt gebracht. Hier later meer over..."


Letterboard en Book Lamp.

Wood Light
Het nieuwste product in het assortiment is de gepatenteerde Wood Light, dat geheel in lijn ligt met de huidige bedrijfsvoering. Zo staat duurzaamheid hoog in het vaandel en wil de organisatie producten produceren van grondstoffen en materialen uit Europa.
Bart, die als stagiair bij Cotton Balls Lights binnenkwam, vertelt dat het in Nederland geproduceerde artikel multifunctioneel is. "Naast de verlichting die de Wood Light biedt, dient hij ook als krukje of bijzettafel. Het hout dat we gebruiken komt uit Oost-Europa en geven we een tweede leven. Het is namelijk kwalitatief hoogwaardig hout van oude boomgaarden, dat anders als brandhout gebruikt zou worden. Tevens komt het leer uit Waalwijk en wordt de assemblage in het pareltje van het Zuiden gedaan."


Wood Light van LEDR.

Lichtsnoer Twister
Ook komt het bedrijf Cotton Ball Lights met vernieuwingen. Zo heeft het een oplossing gevonden op een probleem binnen de branche: de lichtjes op een efficiënte manier in de balletjes krijgen. Voor een buitenstaander lijkt dit in eerste instantie geen grote doorbraak te zijn, maar Bart legt uit dat dit een groot probleem was rondom het product Cotton Ball Lights. "Met het gepatenteerde Twister® lichtsnoer Twister schroef je het balletje op het lampje. Voorheen moest er een knipje gemaakt worden in de balletjes, zodat het lampje in het balletje paste. Retailers waren huiverig voor dit oude principe. Met ons gepatenteerde oplossing hebben we de oplossing voor een erg specifiek en veel voorkomend probleem."Verder zullen de outdoor producten van Cotton Ball Lights vanaf volgend jaar nog duurzamer worden. Momenteel worden deze nog met machines gemaakt, maar vanaf 2022 zal dit met de hand gedaan worden. Tevens, is de basis (zonder draad) van de Outdoor Cotton Ball gemaakt van recyclede plastic balletjes.

Meer informatie:
Cotton Ball Lights
Hekven 2D
4824 AE Breda
+31 (0)76 514 18 34
wholesale@cottonballlights.com
www.wholesale.cottonballlights.com

LEDR
wholesale@ledrshop.com
www.ledrshop.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven