Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Welke tuinmeubels zijn handig deze zomer?

De tuin wordt een steeds belangrijker onderdeel van het huis, waarbij je heerlijk van het zonnetje, fluitende vogels en de robuuste natuur kunt genieten. Om een tuin tot leven te brengen, zet je er fleurige bloemen en planten in. Daarbij zorgen tuinmeubels voor de uitstraling van een tuin, waardoor jij er lekker kunt zitten. Op dit gebied is er een ruime keuze, bestaande uit verschillende soorten meubels met diverse doeleinden. Kom er in dit artikel achter welke tuinmeubels jij moet hebben deze zomer om het buitenleven optimaal te ondersteunen.

Welke tuinmeubels komen van pas in jouw tuin?

Er zijn veel verschillende soorten tuinmeubels waar je uit kunt kiezen, waarbij de volgende het handigst zijn.

1. Loungeset
Heerlijk in een boek weg zwijmelen of genieten van een glaasje wijn, thee of sap kan in een ontspannende loungeset. Deze set bestaat uit luxe meubels die geschikt zijn voor een tuin, balkon, terras en veranda. Het ondersteunt het comfortabel zitten en genieten van de buitenlucht en er kan sterk mee gevarieerd worden. Vaak bestaat een loungeset uit een grote tuinbank, één of meerdere tuinfauteuils, eventueel een voetenbankje en een salontafel. In de herfst en winter kun je de zachte kussens overigens eenvoudig opbergen.

 2. Ligbed
Wat eveneens niet kan ontbreken, is een ontspannend ligbed, waar jij op kunt relaxen, in de zon mee kunt liggen en nog veel meer. Je kunt dit bijvoorbeeld ook afstemmen op jouw loungeset door dezelfde stijl te nemen.

3. Parasol
Om af en toe uit de zon te kunnen zitten of liggen, is het hebben van een parasol een vereiste. Zo breng je ook wat schaduw in je tuin.

4. Tuinkast
Door alle sets, accessoires en meubels die je in je tuin hebt staan, is er ook een plek nodig waar je wat spullen kunt opbergen. Dit kan in een tuinkast. Zo staat jouw tuin er opgeruimd bij en worden diverse onderdelen goed beschermd.

5. Tuinstoel
Om lekker in de tuin te kunnen eten en zitten, kun je ook tuinstoelen aanschaffen. Hierbij kun je voor diverse vormen, kleuren en materialen kiezen die geheel in de stijl van jouw tuin passen.

6. Tuintafel
Met deze stoelen wil je ook comfortabel aan een tafel kunnen zitten, zodat buiten eten maximaal wordt ondersteund. Deze tuinmeubelen moet bij de rest van de tuinmeubels passen, sterk zijn en goed bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden.

Tuinkasten: waarom zou jij ervoor kiezen? 

Het belang van een tuinkast voor jouw tuin is al kort genoemd, aangezien het voor ruimte in jouw tuin en bescherming van jouw spullen zorgt. Deze bergruimte is namelijk afsluitbaar met een deur en is ideaal voor het opbergen van tuinkussens. Vaak nemen de kasten niet veel ruimte in en zijn ze overal te plaatsen door de variatie in afmetingen. Bij Heuts worden deze bijvoorbeeld ook aangeboden in de vorm van een bankje, waardoor de kast bijna niet aanwezig lijkt. Je kunt het zo groot of klein kiezen als jij zelf wil.

Daarnaast zijn de kasten ook erg duurzaam, aangezien ze tegen diverse weersomstandigheden kunnen en van betrouwbaar materiaal gemaakt worden. Een ander voordeel van zo'n kast in je tuin is dat ze heel eenvoudig te monteren zijn aan de hand van het overzichtelijke stappenplan.

Tips voor het kiezen van de juiste tuinmeubels
Om de juiste tuinmeubels te kiezen, moet je op een aantal aspecten letten.

Ruimte
Ga na hoeveel mensen van de meubels gebruik zullen maken en hoeveel ruimte er is op jouw terras, balkon of veranda.

Activiteiten
Wat wil je precies krijgen van jouw tuinmeubels? Wil je erdoor kunnen zonnen, relaxen of juist lekker barbecueën? Dit is van invloed op het soort meubels die er moeten komen.

Onderhoud
Daarnaast is het belangrijk te kiezen voor meubels die tegen bepaalde omstandigheden kunnen. Ze staan immers het hele jaar buiten. Het is een investering, maar met een goede kwaliteit kun je er lang mee doen.

Materiaal
Er is veel keuze op het gebied van materialen, waarbij je voor bijvoorbeeld harde of juist zachtere materialen kunt kiezen. Ga zoveel mogelijk voor luchtdoorlatend, waterafstotend en UV-bestendig materiaal.

Inklapbaar
Als je niet zoveel ruimte hebt, kun je het beste voor inklapbare meubels gaan, waardoor je het makkelijk kunt opbergen en binnen een paar seconden ruimte hebt gecreëerd.

Publicatiedatum: