Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Little Greene presenteert behangcollectie

Little Greene lanceert haar tweede behangcollectie in samenwerking met de charitatieve instelling National Trust. ‘National Trust Papers II’ is een eclectische collectie hedendaagse behangontwerpen gebaseerd op originele patronen uit historische panden, die in het beheer zijn van National Trust.

Sinds begin 2018 werken Little Greene en National Trust samen. De eerste samenwerking op het gebied van verf groeide uit tot de Green-collectie. Deze werd opgevolgd door de behangcollectie National Trust Papers, waarna recentelijk de verfcollectie Stone werd uitgebracht. In september 2021 wordt National Trust Papers II gelanceerd. Deze behangcollectie bestaat uit 42 kleurstellingen verdeeld over zeven ontwerpen en is een viering van duurzaam design. De oorsprong van de eigentijdse behangontwerpen strekt zich namelijk uit over meer dan 400 jaar historische interieurdecoratie.



Traditionele methoden
Elk behang in de collectie is opnieuw getekend en gekleurd met respect voor de traditionele methoden en materialen, waarmee de ontwerpen oorspronkelijk zijn vervaardigd. Er zijn ontwerpelementen ontleend aan Georgiaanse en Victoriaanse blokdrukprints en ook aan oudere, decoratieve objecten, waaronder een wandkleed van leer en een 15e-eeuws wandtapijt. De eigentijdse interpretatie van elk behangontwerp maakt National Trust Papers II een tijdloze behangcollectie voor woningen in alle bouwstijlen.

De National Trust Papers II-collectie bestaat onder meer uit het betoverende bloesempatroon ‘Massingberd Blossom’ uit Gunby Hall in Lincolnshire, het speelse en innemende ‘Burges Snail’ uit Knightshayes Court, het authentieke, laat Georgiaanse ‘Beech Nut’, ontdekt in Oxburgh Hall in Norfolk, het levensboomontwerp ‘Mandalay’, dat ontleend is aan een leren wandkleed, gekocht door Rudyard Kipling, het damastontwerp ‘Tulip’, het kleinschalige patroon ‘Moy’ en het verfijnde, botanische ‘Millefleur’, geïnspireerd op een liefdevol bewaard gebleven wandtapijt in Montacute House.

Samenwerking National Trust
Ruth Mottershead, Creative Director van Little Greene, is wederom zeer verheugd over de samenwerking met National Trust: “We zijn enorm bevoorrecht dat we toegang hebben tot National Trusts ongelooflijke portefeuille van eigendommen, die door de instelling zo mooi worden verzorgd en gekoesterd. Doordat de National Trust-eigendommen elk zo’n variatie aan interieurdecoratie bevatten, is het een waar genoegen om een collectie te creëren, die de uiteenlopende stijlen omvat die in deze historische interieurs te vinden zijn.”

Clare Brown, Head of Brand Licensing en Retailer Development voor National Trust, voegt hieraan toe: “Little Greene begrijpt en respecteert de decoratieve kunst en ontwerpen, die te vinden zijn in de historische panden van National Trust. Daarom werkten we zeer graag nogmaals met Little Greene samen aan deze tweede behangcollectie. Het is zo fascinerend om te zien hoe de locaties, die aan onze zorg zijn toevertrouwd, niet alleen bezoekers, maar ook hedendaags interieurdesign blijven inspireren. De prachtige behangontwerpen zijn niet alleen een geweldige aanvulling op elk interieur, maar de verkoop van elke afzonderlijke rol steunt ons om voor altijd en voor iedereen de natuur, schoonheid en historie te onderhouden.”

Meer informatie:
Little Green
www.littlegreene.nl

Publicatiedatum: