Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Outdoor Lifestyle kiest voor milieuvriendelijke outdoorstoffen

''Dit innovatieve product is effectief, helpt consumenten energie te besparen''

Het Nederlandse bedrijf Outdoor Lifestyle van Manon Idema kiest voor duurzame en milieuvriendelijke outdoorstoffen die ook volledig biologisch afbreekbaar zijn, waardoor de planeet niet vervuilt wordt. 

Outdoor Lifestyle is specialist in exclusieve loungesets. ''Onze exclusieve lijn Italiaanse outdoorstoffen zijn tot in de kern geverfd en biologisch afbreekbaar,'' vertelt Manon Idema, eigenaresse van het bedrijf. ''Deze stoffen worden geweven in een ander soort acryl: Tempotest's. Dit bedrijf is de Italiaanse leider in de productie van in de massa geverfde acryl.''

Alle stoffen worden geweven in eigen fabriek te Bergamo volgens hun strikte toewijding aan duurzaamheid. Acryl is een synthetische vezel, maar is minder schadelijk voor de planeet dan sommige van zijn natuurlijke tegenhangers. Kleur wordt toegevoegd tijdens het productieproces en het is geïntegreerd in het garen zelf, zodat het meer stabiel is en het afwerkingsproces heeft minder chemicaliën en minder water nodig in vergelijking met andere geverfde stoffen. Ook acryl is volledig biologisch afbreekbaar, dus het vervuilt onze planeet niet.

Italiaanse stoffenlijn
''Onze Italiaanse stoffenlijn is volgens Standard 100 door Oeko Tex en zijn daarom onschadelijk voor de menselijke gezondheid,'' vervolgt Manon. ''Deze stoffen worden behandeld met een exclusieve Teflon-laag wat een minimale impact op het milieu heeft. Dit innovatieve product is effectief en helpt de consumenten de keus te maken om energie te besparen.''

Deze Teflon-behandelde stoffen maken het gemakkelijker om vlekken op de stoffen te verwijderen in vergelijking met onbehandelde stoffen. De stoffen drogen ook sneller wat voor de All weather loungesets van Outdoor Lifestyle van groot belang is. Teflon staat synoniem voor minder wascycli, minder water, minder energie en dus minder schade aan de planeet.

Afvalwaterzuiveringsinstallatie
De textielproductie verbruikt jaarlijks ongeveer 93 miljard kubieke meter water, wat neerkomt op 4% van de wereldwijde zoetwateronttrekking. Water is een kostbare en beperkte hulpbron, die volgens Manon ook vaak verspild wordt.
''Bij deze Italiaanse stoffenlijn maken ze de consument bewust om op een verantwoorde manier met ons watergebruik om te gaan en ze recyclen het water in een geavanceerde afvalwaterzuiveringsinstallatie. Die installatie behandelt 2000 m3 water per dag en haalt een wateropbrengst van 94%.''

De productieketen wordt aangedreven door meer dan 20.000 m2 geavanceerde fotovoltaïsche zonnepanelen die ongeveer 1.000 kw/h schone hernieuwbare energie kunnen produceren. 

''Dit is dus de reden dat Outdoor Lifestyle hun outdoorstoffen collectie uitkiest op design en duurzaamheid.''

Meer informatie:
Outdoor Lifestyle - Manon Idema
[email protected]
www.outdoorlifestyle.com