Flexibel en veelzijdig: de lampen van Zava

Zava presenteert twee nieuwe flexibele en veelzijdige lampen: de Androomeda-serie, ontworpen door Paolo Ulian, en de Flamenco-lampen van Meneghello & Paolelli. Ze hebben verschillende vormen en functies, evenals combinaties van kleuren en materialen. Zowel Andromeda - met zijn verschillende declinaties, hang, vloer en wand - als Flamenco - vloerlamp met meerdere visuele effecten - bieden iedereen de mogelijkheid zijn eigen stijl te herkennen en zijn eigen ruimte op een persoonlijke manier aan te kleden.Andromeda - Ontwerp Paolo Ulian

Andromeda is een lampenfamilie geboren uit de creatieve flair van ontwerper Paolo Ulian in antwoord op die behoefte aan flexibiliteit die het bedrijf heeft geuit. Met een groot expressief potentieel zowel in de privésfeer als in contractomgevingen, wordt Andromeda nu beschouwd als een bestseller van ZAVA, een iconische lamp die gebaseerd is op een even eenvoudig als ingenieus idee: de mogelijkheid om oneindig veel formele configuraties aan te nemen, afhankelijk van hoe ze gerangschikt zijn. de verschillende elementen / zeshoekige diffusors tussen hen door eenvoudige buigbewerkingen. Dit resulteert in een grote verscheidenheid van vormen en afmetingen. Het wordt verkregen uit een enkele plaat aluminium of messing laser gesneden zonder afvalmateriaal te produceren en gecombineerd met metalen elementen.

Flamenco - Ontwerp Meneghello & Paolelli
Flamenco interpreteert het concept van 'deconstructie', waarbij elk element van de staande lamp op het eerste gezicht apart en onbelemmerd door de andere lijkt te zijn, alsof het een lichaam op zich is. Net als bij de vogel waarvan de naam weerklinkt (de flamingo in feite, flamenco in het Spaans), vinden de afzonderlijke elementen een evenwicht wanneer ze worden samengevoegd. Het totaaleffect is harmonieus, zelfs in de "disharmonie" van de delen. De smalle en hoge parallellepipedische basis is het kloppend hart van het systeem: hij verandert van afwerking naar gelang van de omgeving die hem moet herbergen. Voorgesteld in marmer, hout, ijzer of beton, biedt de basis een solide basis om de stam te ondersteunen die erop is geënt, terwijl hij toch een slanke en taps toelopende vormgeving behoudt. De volumineuze plafondlamp daarentegen completeert het geheel. Een scenografische en veelzijdige staande lamp die het best tot zijn recht komt in de meest uiteenlopende contexten en die de veelzijdige ziel van ZAVA vertolkt.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven