Designcaravan Lume Traveler staat bij ETC Design Center Europe

"Veel materialen die erin verwerkt worden zijn afkomstig van exposanten uit ons designcenter"

Het was zijn droom om te genieten van het buitenleven met het comfort van thuis; slapen onder de sterrenhemel in een topbed, buiten koken aan een volwaardig fornuis. En dát op de mooiste plekjes in de natuur. Uit deze droom is de prachtig vormgegeven Lume Traveler ontstaan. De bedenker is Hein van de Laar. Hij staat vanaf heden regelmatig met een designcaravan op de parkeerplaats van ETC Design Center Europe. Ook op de Consumenteninpiratiedag van 19 september is Hein present met een van de Lume Travelers."Heel veel materialen die erin verwerkt worden, zijn afkomstig van exposanten uit ons designcenter. Zij leveren de halffabrikaten", vertelt directeur Len de Koster van het interieurplatform met enige trots. "Het mooie is dat het bedrijf Lume Traveler B.V. ook nog eens in Culemborg is gevestigd. We zijn dus buren. Aan de Staalweg 14 komt het eindproduct tot stand."Founder Hein van de Laar laat desgevraagd weten dat er twee verschillende modellen zijn, een compacte en een grote. "Die kleine is eigenlijk een slaapkamer op wielen, maar wel uitgerust met een cabriodak en een buitenkeuken. In de grote ontbreekt het aan niets. Die heeft ook nog een zithoek en badkamer."Grappig is dat ontwerper Van de Laar helemaal niet houdt van kamperen. Hij is wel graag in de natuur. Ondanks zijn lengte van 1.98 m heeft hij een compacte en praktische Traveler ontworpen.

De Lume Traveler is door zijn aluminium sandwichconstructie niet alleen goed geïsoleerd, hij heeft daarmee ook een heel eigen karakter. De hotelkamer op wielen combineert state-of-the-art design met stoere eenvoud en moderne techniek. Kenmerkend is verder het gebruik van blindklinknagels. De constructie is zelfdragend en gemonteerd op een topchassis van AL-KO.

Een eyecatcher zijn de vier bovenkastjes voor het servies en glaswerk en twee grote onderkasten aan de achterkant van de Traveler. Ze bieden voldoende opslagruimte. Met drie PITT Cooking-gaspitten en een 40 liter koelkast heb je een volwaardige buitenkeuken. Daarnaast is er een gasaansluiting voor een barbecue aanwezig om het kampeergevoel compleet te maken.

Het geheel ziet er stijlvol, comfortabel en wendbaar uit voor een optimale vrijheidsbeleving. Het open dak geeft je een geweldig vrij gevoel. Dankzij de ingebouwde hor kun je onder de sterrenhemel slapen, zonder last te hebben van insecten. Het open dak is maar liefst 1850mm x 1100mm groot.

Er wordt gewerkt met duurzame, natuurlijke materialen, zoals teakhout, de mooiste leersoorten en wolvilt. Het wolvilt tegen de wand geeft niet alleen een behaaglijk gevoel, het is ook nog vuil afstotend.

Als doelgroep heeft Lume Traveler B.V. 40-plussers op het oog. "Vooral ondernemers die van mooie dingen houden, zoals een opvallende auto", zegt Hein. 

De grote versie kost vanaf 95.000 euro, het compacte model circa 59.500. "Het is een exclusieve designcaravan, het is puur ambacht in een beperkte oplage", haakt Len de Koster in. "Als je door de fabriek loopt, dan word je blij van wat ze daar allemaal met de hand doen."

Bekijk hier in een PDF-bestand de modellen LT360 No.1 en LT540 No.1.

Meer informatie:
Lume Traveler B.V.
Staalweg 14
4104AT CULEMBORG
+31 (0)345 508763
www.lumetraveler.com
info@lumetraveler.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven