Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Levensstijlen op gebied van koken verandert"

CASA MI is een architectonisch hoogtepunt: door zijn futuristische constructie trekt het gebouw designliefhebbers van over de hele wereld naar het Zwitserse Herrliberg. De raampartijen zien eruit als imposante vierkante verrekijkers die op het meer van Zürich uitkijken. 



Het 8 kamers tellende gebouw brengt een 685 m² tellend revolutionair en radicaal ruimtelijk concept tot leven. De drie verdiepingen lijken als het ware met elkaar te versmelten door de brede trappen en grote open ruimtes. Een essentieel kenmerk van de architectuur zijn de royale raampartijen, die vanuit verschillende perspectieven een fascinerend uitzicht bieden op het meer en in de verte de Alpen.



Helderheid en licht spelen een cruciale rol bij het architectenduo Daluz & Gonzalez, de ontwerpers van CASA MI. “Vroeger waren mensen elke dag in de vrije natuur en keerden ze pas ‘s avonds terug naar huis”, zegt Juan González, “kleine ramen zorgden toen voor een gevoel van geborgenheid.

Vandaag de dag zitten de meeste mensen gedurende de dag in een gesloten ruimte en eenmaal thuis genieten ze dan van het daglicht en het uitzicht.” Volgens de twee architecten zijn ook de levensstijlen op het gebied van koken en eten aanzienlijk veranderd. “Een aparte keuken is niet meer van deze tijd”, zegt Rubén Daluz.



Ook de keuken en eetkamer van CASA MI hebben een open ontwerp. De brede trap met geïntegreerd kookeiland verbindt de beide zones en leidt naar het keukengedeelte in het noordelijke deel van het gebouw. “In de keuken wordt tegenwoordig niet alleen gekookt”, zegt Rubén Daluz, “je ontmoet elkaar hier, je brengt er samen tijd door en je maakt er plezier. De keuken is een leefruimte geworden.”



Vanwege de open en organische integratie van de keukenruimte in het architecturale geheel is het bijzonder belangrijk om de omliggende ruimtes vrij te houden van de kookgeuren. Die taak werd in villa CASA MI toevertrouwd aan een kookveldafzuiging van BORA. Er werd gekozen voor BORA Professional 2.0, een systeem dat door zijn minimalistische design, aantrekkelijke vormgeving en een maximum aan modulaire kookvelden, de belangrijkste kwaliteiten van BORA in zich verenigt. Het systeem dat hier wordt gebruikt is een speciale ‘All Black’-editie. Dit vormt een doeltreffend contrast met de heldere en lichte materialen van de rest van de keuken.

Meer informatie:
BORA
www.bora.com 

Publicatiedatum: