Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Introduceer een robuuste stijl voor meer sfeer'

Mis je een stoere sfeer in de huiskamer? Het introduceren van verschillende industriële elementen kan jouw inrichting meteen een stuk sfeervoller maken. Gemakkelijk te doen door verandering van de meubels, het gebruik van houten jaloezieën of het zelf opschuren van een tafel.

Wat kenmerkt een robuuste sfeer?
Het woord robuust betekent eigenlijk niet veel meer als ‘sterk en stevig’. Door meubels te kiezen met een robuuste stijl maak je jouw interieur een stuk daadkrachtiger en stoerder. Een stijl die zorgt voor deze robuuste uitstraling is bijvoorbeeld industrieel ontwerp. Bij een industrieel ontwerp komen hout en metaal samen en lijkt het alsof er geen nabewerking is geweest. Deze stijl kom je tegenwoordig steeds vaker tegen. Het gebruik van oudere materialen is een groot onderdeel van deze stijl. Het gebruik van oude pijpen of spotlights komt hier helemaal in terug. 

Ijzer, hout en leer
Ook al associëren wij metaal niet meteen met warmte kan de toevoeging van leer of hout hier verandering in brengen. Juist hierdoor komt er in industriële meubelen geregeld metaal voor. Denk hierbij aan het gebruik van stalen constructies rondom lampen of zelfs het gebruiken van een ijzeren emmer. Naast ijzer is hout een belangrijk element van een robuuste inrichting. Bewerkte houten kastjes of een stoere jaloezie kan deze sfeer al overbrengen. Het is namelijk zo dat veel mensen ‘geleefde’ spullen vaak als interessant zien, omdat hier een verhaal achter zou zitten. Als laatste is leer een vaak terugkomend materiaal. Leer heeft van zichzelf een warme uitstraling en springt er vaak uit als je dit in je interieur gebruikt. Door de vintage uitstraling zorgt dit materiaal voor een ‘geleefde’ sfeer.

Hoe creëer ik een robuustere sfeer?
Jouw woonkamer omtoveren naar een robuuste stijl heb je helemaal zelf in de hand. Zo kun je al beginnen met DIY-projecten waarin je jouw eigen meubels van een robuuste sfeer voorziet. Een leuke manier om creatief aan de slag te gaan in je interieur is het zelf aanpassen van een tafel of kastje waardoor deze een ‘geleefde’ look krijgt. Denk ook eens na over je verlichting. Het ophangen van fabriekslampen of het uitzoeken van een spotlight vloerlamp verandert de sfeer meteen. Denk ook goed na over welke meubels een prominente rol spelen in jouw interieur. Dit zijn vaak grotere meubels zoals  een tafel of bank. Door juist deze meubels robuuster te maken creëer je een daadkrachtige sfeer. 

Publicatiedatum: