Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem Koenen van Angelo Koenen Agenturen:

"Het is voor het eerst dat een Nederlandse ontwerpster dessins voor Wall&decò ontwerpt"

"Onze Italiaanse behangcollectie Wall&decò heeft de nieuwe contemporary collectie 2021 gelanceerd met 72 nieuwe dessins", vertelt Willem Koenen. "Wat dit jaar wel bijzonder is, is dat voor het eerst een Nederlandse ontwerpster twee dessins voor Wall&decò heeft ontworpen. Het gaat hierbij om Mae Engelgeer, vooral bekend vanwege haar textielontwerpen", laat Willem namens Angelo Koenen Agenturen, dat het merk Wall&decò in Nederland vertegenwoordigt. 

Textielontwerp heeft altijd centraal gestaan ​​in het werk van de Nederlandse ontwerper Mae Engelgeer (zie foto), van haar middelbare schooltijd tot haar studie aan het Amsterdam Fashion Institute en het Sandberg Instituut. Sinds ze in 2013 haar eigen studio opende, koesterde ze haar nieuwsgierigheid naar het vak en experimenteerde ze binnen de bestaande grenzen van de textielproductie om oude technieken tot moderniteit te verheffen. Het werk van Mae Engelgeer omvat subtiele kleurenpaletten, patronen en lineaire elementen. 

Naast het ontwikkelen van haar eigen collecties, werkt Mae Engelgeer ook samen met merken over de hele wereld aan projecten variërend van textielproducten en meubelontwerp tot materiaalverkenning en kunst / kleurrichting, grootschalige installaties en openbare kunstwerken.

Voor het merk Wall&decò ontwierp Mae Engelgeer dit behang.

"Mijn werk wordt gedreven door intuïtie en het verlangen om te creëren. Hoewel ik mezelf beschouw als een dromer in het creëren van nieuwe sferen, ben ik in staat om die ideeën snel te vertalen naar tastbare werken met de juiste texturen, materialen en kleuren. voor mijn visie in samenwerkingen, voel ik een zeker gevoel van vrijheid om een ​​veelheid aan mogelijkheden te verkennen."

Dit is het andere dessin dat de Nederlandse ontwerpster voor Wall&decò heeft ontworpen. 

Bekijk hier de nieuwe collectie van Wall&decò, dat ook een virtuele galerij, het WEMU. "Hier kun je interactief via je computer, tablet of telefoon alle nieuwe ontwerpen zien en er info over krijgen. Leuk voor op regenachtige dagen", grapt Willem, die binnen het bedrijf onder andere verantwoordelijk voor de commerciële binnendienst en daarmee een belangrijke spil is binnen de organisatie.

Angelo Koenen Agenturen (AKA), in 2015 opgericht door design adept Angelo Koenen. Het is daarmee een nog relatief jonge organisatie, die beschikt over vele jaren van ervaring in de internationale wereld van keuken-, woning- en projectinrichting. 
Innovatie, duurzaamheid, hoogwaardigheid, ambacht en authenticiteit zijn belangrijke kernwaarden die de collecties van AKA met elkaar verbinden, net als de samenwerking met internationaal gerenommeerde ontwerpers als Patricia Urquiola, Rodolfo Dordoni, Studio Pepe, Jean Nouvel, Norman Foster, Karim Rashid en Alain Gilles.
Het team bezoekt en informeert retailers, projectinrichters en architecten door heel Nederland en verzorgt trainingen op locatie. Daarnaast ondersteunt AKA de merken bij evenementen en diverse internationale beurzen waaronder IMM Keulen en Salone Del Mobile

Meer informatie:
Angelo Koenen Agenturen
N.C.B.-Laan 5
5462 GA Veghel
www.angelokoenen.com 
info@angelokoenen.com