Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gerenommeerde designer maakt zijn eerste ontwerp voor Modular Lighting Instruments

Como Corner: geboren aan de rand van het Comomeer, bestemd om een kamer vanuit z’n hoeken tot leven te wekken. Een lineair lichtelement dat net als z’n naam verbluft met z’n eenvoudige inventiviteit. Het licht achter Como Corner is gerenommeerd designer Dirk Wynants van outdoor meubelmerk Extremis en designstudio DWDW. Kijk mee achter het hoekje van z’n eerste ontwerp voor Modular Lighting Instruments.Voor de hand liggende schoonheid

Voor Dirk geen design zonder voorafgaand probleem. Daarin zegt hij zelf old school te zijn en z’n ontwerpproces pas te starten eens een praktische uitdaging hem is gesteld. Bij Como Corner was dit niet anders. Tijdens een renovatie van een villa aan het Italiaanse Comomeer, botste Wynants letterlijk tegen de limieten van het lage plafond op de benedenverdieping. Met een hoogte van slechts 2,2 m was het onmogelijk om er een sfeervolle verlichting aan het plafond te voorzien. Hij snelde naar de tekentafel en kwam met een oplossing die al even knap als logisch is: De Como Corner.Alle hoeken
De Como Corner bestaat uit een zichtbaar profiel in een hoek van 45° met daarachter een frame dat alle techniek, bedrading en verlichting huist. Het profiel komt in 2 uitvoeringen: een strak, recht profiel en een licht gebogen versie die een moderne knipoog naar de klassieke sierlijst is. Het principe erachter is telkens hetzelfde: het profiel schermt het frame en de verlichting af, zorgt voor een overgang tussen muur en plafond (of rechtopstaand tussen muur en muur) en werpt een licht op de muur en het plafond.

Door de lichtsterkte tot 1000 lumen per LED-strip, 4 verschillende dim-uitvoeringen (niet-dimbaar, 1-10 V, dali dim en Casambi) en keuze uit 3 kleurtemperaturen (2700, 3000 en 4000 K), is Como Corner naast algemene verlichting ook de perfecte partner in sfeerverlichting. Voor een eigenzinnig effect kan hij bv. in het midden op een rechte wand i.p.v. in een hoek geplaatst worden. Zo wordt een effect van lambrisering gecreëerd, maar dan in een spitsvondig jasje.Como Corner komt standaard in een witte gepoederlakte uitvoering, maar kan voor een monochroom, dramatisch en toch ingetogen look ook in dezelfde kleur als muur of plafond worden geverfd. Het volledige customizable formaat – laat Como Corner voor het mooiste resultaat over de volledige lengte van de muur lopen – zet z’n look enkel kracht bij.

Meer informatie:
Como Corner
www.supermodular.com

Publicatiedatum: