Eerste show Revor Group trekt vele belangstellenden naar Kuurne

Technische hoogstandjes, circulaire matrassen en bedden van hennep, natuurlatex en paardenhaar

Revor Group lijkt klaar voor de toekomst. Technische hoogstandjes, circulaire matrassen en met de hand gemaakte bedden van natuurlijke materialen als hout, wol, hennep, natuurlatex en paardenhaar. Die waren te zien op de eerste huisshow ooit die de Belgische producent van boxsprings en matrassen in de eigen, 1000 m2 grote showroom in Kuurne hield. In de sinds vorig jaar januari operationele bedrijfslocatie kwamen in de afgelopen dagen vele honderden belangstellenden een kijkje nemen wat de drie merken Revor Bedding, Styldecor en Jaritex zoal te bieden hebben. Ook de fabrieksdeuren gingen wagenwijd open, zodat het gehele productieproces van a tot z kon worden bewonderd. 

Eigenaar Jan Maes met CEO Tom Verstraeten. Samen voeren ze de directie van Revor Group.

Normaal gesproken toont Revor Group haar noviteiten op Meubelbeurs Brussel. Vanwege Covid-19 werd deze geannuleerd. "Niet eerder hebben we op onze nieuwe locatie (op het industriepark van Kuurne, red.), maar een huisshow gehouden", vertelt Midas Debruyne, die samen met Robin Saelens namens de afdeling Marketing de pers te woord staat.

Midas Debruyne (links) met Robin Saelens van de afdeling Marketing, poserend bij een infobord van matrassen zoals die ook bij de winkelier te vinden is.

Hoewel de huisshow nog enkele dagen duurt, kan nu al van een groot succes worden gesproken en zal het zeker niet bij deze ene keer blijven. Zondag kreeg het bedrijf liefst 170 belangstellenden over de vloer, gevolgd door maandag 130 en dinsdag 80. Vandaag (woensdag 14 oktober), morgen en vrijdag worden er telkens 40 professionals verwacht, vertelt eigenaar Jan Maes, die samen met CEO Tom Verstraeten de directie voert. Vanwege de strenge coronamaatregelen kwamen hoofdzakelijk Belgen en Fransen een kijkje nemen. Vrijwel alle Nederlanders en Duitsers, waarmee Revor Group ook zaken doet, mochten niet afreizen.

Sleeplink, het bed van de toekomst? Dat op stemcommando doet wat je zegt.

Europese primeur
Maar liefst 45 boxspringopstellingen vulden de prachtige showroom. Daarnaast werden verschillende nieuwigheden en noviteiten getoond. Revor Group zit bepaald niet stil. Het bedrijf doet er alles aan om tot de top van de slaapbranche te behoren. Dat blijkt wel uit de Europese primeur van het product Sleeplink, waar 50 jaar vakmanschap en de allernieuwste technologieën mooi bij elkaar komen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het hypermoderne bed, dat met de stem te bedienen is, kan of heeft het. Denk aan functies als massage, hartslag meten, uitgebreide slaapanalyse, antisnurkfunctie etc. Dankzij een app heeft het bed ook een My Care-functie, waardoor hulpbehoevende op afstand in de gaten gehouden kunnen worden. "Je kunt zien wanneer iemand uit bed is gegaan en hoe lang hij precies heeft geslapen." 
Het meest technisch hoogstandje in de slaapbranche komt komend voorjaar op de markt en speelt in om beleving.
Op het gebied van domotica wordt verder onderzocht om de Sleeplink onderdeel te laten worden van Internet of Things. "Dus als je in bed ligt en het is tijd om te gaan slapen, dat met één stemcommando alles uitgaat, ook de verlichting. Maar dat is de volgende stap waarmee we nu volop bezig zijn. De consumentenprijs zal zo rond de 10.000 euro komen te liggen", weten Midas en Robin.

Drie merken
Revor Group voert drie merken. Jaritex, waar de slaapprofessional ook terecht kan voor private label producten, is het basicmerk, maar kwalitatief van een goed niveau. Van dit label zag de elegante, smalle boxspring Design het levenslicht. Ook weer in een goede meubelstof, met hoogwaardige hoofdborden met afgeronde hoekjes. Verder kreeg Jaritex bed Summum erbij: een handgemaakte, beetje klassieke boxspring van de hoogste kwaliteit; ergonomie gecombineerd met oog voor detail en esthetiek. "Je ziet wat je krijgt", zegt Midas.

Styldecor zit in het hoogste segment, combineert een hoogwaardige ergonomie met een royaal comfortgevoel. Dit designlabel showde nieuwe hoofdborden, die opvallend 'dunner' zijn. Revor Bedding zit daar min of meer tussenin. Maar ook voor dit merk wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor kwalitatieve slaapsystemen. De looks zijn voor alle merken van groot belang.


Signatur is een bed (van boxspring tot kussen) dat van 100% natuurlijke materialen is gemaakt.

Revor Bedding lanceerde Signatur, een 100% natuurlijk bed gemaakt van hout, bio wol, bio katoen, hennep, natuurlatex, paardenhaar en Belgisch linnen en jute. Op duurzaam gebied een trendsetter. 
Ook boxspring Loftbox was voor het eerst in het openbaar te bewonderen. Opvallend detail: het hoofdbord is op de bedbodem geplaatst; tien centimeter lager dan normaal. Verder is het een slanke, eigentijds boxspring met hoogwaardige afwerking, die zich onderscheidt door de moderne uitstraling en strakke lijnen. 

Circulair matras
In het oog springend tijdens de huisshow was zonder meer de 100% recycleerbare matras, die in het afgelopen jaar is ingezet als de matras voor de toekomst. "Samen met Auping zijn wij één van de voorlopers. Met dit 100% recycleerbare concept willen we de afvalberg van oude matrassen inperken en inzetten op een duurzame manier van produceren."
De matras is opgebouwd met twee basisgrondstoffen: metaal en gerecycleerde PET-flessen. Hiermee worden alle componenten van de matras voorzien. Op het einde van zijn levensduur kan de matras volledig gerecycleerd worden en kunnen de grondstoffen worden hergebruikt voor het maken van een nieuwe matras. "In februari zullen we de eerste circulaire matrassen gaan uitleveren. Maar de komende jaren zullen we blijven werken aan de verbetering van dit product, zoals we dat met alles doen", besluiten de heren.

Tot slot van de huisshow kregen belangstellenden onder de bezielende leiding van Wim Verschaete (links) een uitgebreide rondleiding door de imposante fabriek, waar nog veel met de hand wordt gedaan.

Jaarlijks worden er 145.000 matrassen geproduceerd.

Middels deze video kun je zelf een kijkje achter de schermen nemen bij Revor Group:

Meer informatie:
Revor Group
Noordlaan 2
8520 Kuurne
+32 56 54 12 00
info@revorgroup.be
www.revorgroup.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.