Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Van zolderkamer naar eigen atelier in Antwerpen

General Manager Yves Casteels: "Je mag zien dat de producten met de hand gemaakt zijn"

Meer dan 15 jaar geleden werden de eerste binnenspots van  Authentage geproduceerd. Toen gebeurde dit nog op een zolderkamer, maar inmiddels worden alle verlichtingsproducten handmatig geassembleerd in een atelier nabij de Scheldestad, oftewel Antwerpen.


Binnenhuisarchitect: Jannet Butzinger van Helma Interior.

General Manager Yves Casteels: "Je mag zien dat de producten met de hand gemaakt zijn. Onze producten passen voornamelijk binnen de landelijke sfeer, maar we merken dat mensen steeds vaker onze producten gebruiken om sfeer aan te brengen in hedendaagse woningen."

Het Vlaamse bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een internationale speler. Met een team van 16 man exporteert zij haar producten naar veel verschillende landen. "90 à 95 procent van onze klanten zitten gevestigd in Europa, maar we leveren ook in Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid Afrika", vertelt Yves.


Ontwerp: AA+ Ontwerpbureau en foto door M. van Oosten

Vorig jaar bereikte de verlichting fabrikant, in samenwerking met een Amerikaanse designster, de shortlist van de International design awards. Uiteindelijk eindigde de Bellefeu collection op de tweede plek.

Normaal gesproken staat Authentage in Parijs op de beurs Maison & Objet, maar omdat deze niet doorging heeft zij deelgenomen aan de digitale versie. "Het is niet het zelfde als de normale beurs natuurlijk", zegt Yves, "maar al met al zijn we wel tevreden. Het kost een stuk minder tijd en energie."

Hij voegt hier aan toe: "De huidige omstandigheden hebben ook een positief effect op ons bedrijf. Ze dwingen ons immers om na te denken hoe we op andere manieren onze huidige en nieuwe klanten kunnen blijven ondersteunen.”

Momenteel wordt er gericht op volgend jaar. "We zijn nu gestart met de ontwikkeling van de nieuwe collectie van volgend jaar. De lancering zal waarschijnlijk rond september 2021 zijn. Bovendien zullen we aanwezig zijn bij de beurzen in Parijs en Milaan."

Meer informatie
Authentage Lighting
0032 33 55 10 40
Stokerijstraat 67
2110 Wijnegem
info@authentage.be 
www.authentage.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven