Waar corona voor velen in de woon- en interieursector een positieve wending nam, was dit voor Chiel Heijnsdijk even anders. Met als specialiteit projectinrichtingen werd hij met de neus op de feiten gedrukt. Projecten en nieuwe kantoorinterieurs van tonnen werden on hold gezet. Dit zette hem aan het denken."De kantoorwereld ligt voor veel zelfstandige interieurarchitecten op zijn gat, dus ik ben mijn horizon aan het verbreden met iets dat ik zelf helemaal geweldig vind", begint Chiel vol trots. "Tijdens het barbecueën in onze achtertuin met vrienden onder het genot van een biertje kwam ik op het idee. Een buitenkeuken op maat ontworpen en gemaakt. Nu zijn er wel meer die dit doen, maar ik heb mij kunnen onderscheiden. Geen standaard buitenkeuken maar een ontwerp voor jou, is mijn motto."

Tekenen
"Tekenen en ontwerpen is wel echt mijn passie, hier heb ik ook voor geleerd. Eerst heb ik bouwkunde gestudeerd, daarna de kunstacademie gedaan. Ik heb van 2005 tot 2019 bij grote architectenbureaus gewerkt totdat ik de stap ging maken om voor mezelf te gaan werken. Met mijn bedrijf richt ik me volledig op de projectmarkt en door de komst van corona ben ik mij ook in de buitenkeukens gaan specialiseren. Doordat ik mijn diploma bouwkunde en van de kunstacademie heb, heb ik zowel verstand van de  maar ook bouwkundige kant.""Vaak staan buitenkeukens tegen een muur aan. Je staat dan dus eigenlijk met je rug naar de tuin en je gasten toe. Hoe ongezellig?! Zo ben je als persoon die het eten verzorgt volledig afgezonderd van het gezelschap.
In mijn concept heb ik hier rekening mee gehouden. Iedere keuken die ik ontwerp is zo ontworpen dat degene die het eten bereidt contact kan hebben met de anderen in het gezelschap."

Bij het ontwerpen van een buitenkeuken komt veel kijken. "Een buitenkeuken moet goed doordacht worden ontworpen. Er moet rekening gehouden worden met de wind, ligging op het noorden of zuiden of de gebruiker buren, hoeveel gasten hij ontvangt en met welk doel hij de keuken wilt aanschaffen.” Een buitenkeuken is volgens Chiel een stukje van jezelf, dit mag dan ook in het ontwerp terug komen in vorm en materiaal. 

Hobby
Een van de hobby's van Chiel is koken en bakken, en dan vooral op een barbecue. Dit wil hij ook graag delen met zijn klanten. "Op mijn website zet ik recepten waar ik zelf fan van ben die makkelijk gemaakt kunnen worden in de door mij ontworpen keukens. Maar naast het bereiden van gerechten word ik ook vrolijk van het realiseren van mijn keukens. Wanneer er een start wordt gemaakt met de bouw van zo een keuken kom ik altijd even kijken. Dan kruip ik vanachter mijn bureau en draai ik zelf ook even een schroef in de plank."Hoe de plannen van Chiel er nu uitzien wilt hij in de toekomt zijn passie voor ontwerpen blijven uitoefenen. Daarnaast, als het kan, een dag in de week op pad om te helpen met het realiseren van de buitenkeukens.

Meer informatie:
Buitenkeuken Design
www.buitenkeukendesign.nl