Holland Haag betrekt showroom in ETC Design Center Europe

Rob Appel: "De rol van de interieurstylist en binnenhuisarchitect wordt steeds belangrijker"

Holland Haag ziet de markt in raamdecoratie in snel tempo veranderen. Om de actuele situatie het hoofd te kunnen bieden, heeft het groothandelsbedrijf uit Waddinxveen besloten om in ETC Design Center Europe een showroom te betrekken. Volgens mededirecteur Rob Appel, die samen met Agaath den Heijer de directie vormt, zijn er meerdere redenen om vanaf heden deel te nemen aan de permanente interieurvakbeurs in Culemborg. "Veranderende tijden vragen nou eenmaal om verschillende aanpassingen."


Rob Appel in de showroom in inspiratiecentrum ETC Design Center.

Het is de derde en laatste dag van de ETC Design Experience-dagen als we Rob Appel spreken in de fris opgezette, modern ogende showroom. "Onze weg hiernaar toe is tweeledig. We zien allereerst een duidelijke behoefte bij interieurstylisten om op een bepaalde locatie aanwezig te zijn voor persoonlijk contact en advies. Daarnaast zien we steeds vaker dat consumenten bij het inrichten van hun nieuwbouwhuis een interieurstylist in de arm nemen. Deze trend zien we vooral uit Scandinavië overwaaien en doet in Nederland steeds meer zijn intrede. De rol van de interieurstylist en binnenhuisarchitect wordt steeds belangrijker voor een een deskundig advies en voor een stuk ontzorging. Ook omdat een huishouden vaak bestaat uit tweeverdieners die doorgaans weinig tijd hebben om alles goed uit te zoeken. Als Holland Haag worden we nog meer door interieurstylisten in het voortraject meegenomen, door hier in het inspiratiecentrum te exposeren. Het is belangrijk dat je in een vroeg stadium in beeld bent."

De totaalleverancier op het gebied van gordijnen heeft onder andere een samenwerking opgezet met Woninginrichting-Aanhuis.nl, die ook veel gebruik maakt van interieurstylisten. "We werken vanuit dat bedrijf samen met zo'n 19 ontwerpers, die volop gebruik maken van onze stoffen."

Influencer
Holland Haag werkt sinds kort samen met influencer Rachel van Sas, beter bekend als De Huismuts op Instagram. Rob: "Zij heeft circa 120.000 volgers en geeft inspirerende online stylingcursussen. 'Waar kan ik die gordijnstof kopen?'. Als een cursist die vraag stelt, dan verwijst zij die door naar ons en wij verwijzen die cursist dan weer door naar een van onze dealers. Zo spelen we in op de ontwikkelingen. Door met haar samen te werken komen wij onder de loep bij haar volgens en kunnen wij haar helpen met onze unieke gordijnstoffen. Het is gewoon heel belangrijk dat je een potentiele klant al in de oriëntatiefase aan je bindt", weet Rob uit ervaring.

Hij kijkt terug op drie goede ETC Design Experience-dagen. "We hebben veel professionals gezien, vooral retailers en dealers van ons die hier inspiratie op komen doen. Dat vind ik heel positief."

Klaar met verven?
De achterliggende coronaperiode is Holland Haag goed doorgekomen. "De eerste weken na de lockdown hadden we het, evenals veel andere bedrijven, beste even moeilijk. We zagen het eind maart ook aan een teruglopende omzet. Desalniettemin hadden we toch nog een goed eerste kwartaal. In april werd het herstel ingezet en sinds mei is het weer ouderwets druk."
Holland Haag bedacht de ludieke actie 'Klaar met verven?', daarmee doelend op het feit dat Nederland tijdens de lockdown massaal de kwast pakte. De raamdecoratiespecialist speelde daar handig op in door de consument te wijzen op een vervolg: 'Dan is het nu tijd voor gordijnen! Kom in de winkel voor de nieuwe collectie Holland Haag stoffen.' De actie startte 1 juni en duurde tot 31 augustus en heeft volgens Rob zeer positief uitgepakt. "De enige zorg die we hadden was of we de gordijnen wel op tijd konden leveren", besluit hij. 

Meer informatie:
Holland Haag
Coenecoop 801
2741 PW Waddinxveen
info@hollandhaag.nl
www.hollandhaag.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven