Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thierry Boutemy werkt aan beplantingsontwerp met levend groen in Princessehof

Vanaf 10 oktober 2020 pakt het Princessehof in Leeuwarden groots uit met de tentoonstelling Human After All. Topstuk van de expositie is de installatie van Klara Kristalova (1967, Tsjechië). Samen met internationaal befaamd bloemist Thierry Boutemy en hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen presenteert Kristalova een ruimtevullende installatie met levend groen. Drie eilanden van mos, varens en andere planten zorgen voor een betoverende totaalervaring.De groene kunstinstallatie van Klara Kristalova (geboren in Tsjechië, maar getogen in Zweden) wordt ontworpen en onderhouden met behulp van de beroemde Franse bloemist Thierry Boutemy en het Friese hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen. Het werk is onderdeel van de expositie Human After All: Ceramic Reflections in Contemporary Art. Meer dan tien kunstenaars uit de hele wereld presenteren grote installaties, indrukwekkende beelden en intrigerende animatiefilms. In de laatste zaal doemen drie eilanden met levend groen op. Wie goed kijkt ontdekt tussen het mos, varens en andere planten Kristalova’s dier- en mensbeelden, die als het ware het sprookjesbos bewaken. De keuze van de planten is geïnspireerd op de flora in het bos bij Kristalova’s atelier in Zweden.

Bloemist van de sterren
Thierry Boutemy staat internationaal bekend om zijn groene vingers en is erg gewild in de mode-, kunst- en filmwereld. De Franse bloemist verzorgde eerder de bloemen in de Oscarwinnende film Marie-Antoinette van regisseuse Sofia Coppola (beter bekend van haar film Lost in Translation). Hij maakt installaties voor high fashion runway shows en voor photoshoots in magazines als Vogue met namen als Mario Testino en Lady Gaga. Ook verzorgde hij de bloemenpracht (t.w.v. meer dan 100.000 dollar) voor de bruiloft van Kim Kardashian & Kanye West.Samenwerking
Het hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen, van origine uit Grou, is gespecialiseerd in inspirerend groen zowel binnen als buiten. De samenwerking tussen Snoek Puur Groen en het Princessehof zorgt ervoor dat de planten gedurende de looptijd van de expositie, 10 maanden, worden onderhouden. Kunst en groen liggen wat dat betreft dicht bij elkaar. We zijn allemaal kunstenaars binnen ons eigen vakgebied, wat in deze samenwerking samenkomt tot een inspirerende mix. De hoveniers werken onder het thema: één met de natuur, in alles wat we doen”. Deze duurzame en circulaire werkwijze vertalen ze ook door in hun samenwerking in het Princessehof. „Wij vinden het zelf ontzettend fijn dat we met deze tentoonstelling met internationale namen ook werken aan de Global Goals: De 17 ambitieuze werelddoelen voor duurzame ontwikkelingen om te werken aan een betere toekomst voor iedereen." Aldus Jean Berkhout van Snoek Puur Groen.

Spectaculaire installaties en animaties
Van een sprookjesbos met levend groen tot hypnotiserende animaties van kunstenaars uit Zweden en China: in het Princessehof kijk je dit najaar je ogen uit! Met de gloednieuwe tentoonstelling Human After All: Ceramic Reflections in Contemporary Art presenteert Keramiekmuseum Princessehof spannende, grootse beelden en spraakmakende installaties die allemaal reflecteren op de ware aard van de mens. Veel van de geselecteerde werken zijn fonkelnieuw of nog nooit eerder in Nederland te zien geweest. Human After All is vanaf 10 oktober te zien in het Princessehof in Leeuwarden.

Meer informatie:
Keramiekmuseum Princessehof
Grote Kerkstraat 9
Postbus 1239
8900 CE Leeuwarden
[email protected]  
www.princessehof.nl 

Publicatiedatum: