Glazen stolp over willekeurig stukje natuur

Momenteel bouwt internationaal kassenbouwbedrijf Gakon in Amsterdam een bijzondere kas. In opdracht van de in Zwolle geboren kunstenaar Leonard van Munster realiseert men De Biotoop 2.0, een glazen ruimte die als een 'glazen stolp' over een willekeurig stukje natuur geplaatst wordt. Het idee van de kunstenaar is weliswaar niet om er bloemen of tomaten in te telen, maar als het ware binnen en buiten op een bijzondere manier met elkaar te verenigen. Aan de ene kant is het de bedoeling om een natuurlijk rafelrandje te behouden, zodat de natuur er zoveel mogelijk zijn gang kan gaan. Aan de andere kant zal de ruimte fungeren als atelier, experimenteerruimte en expositieplek in één.

Klik hier om de afbeelding te vergroten

Voor Gakon is ‘De Biotoop 2.0’ een interessant project, zo laat Roderick Meinema, marketing & business developer bij de kassenbouwer desgevraagd weten, omdat hier innovatie en duurzaamheid op een bijzondere manier gecombineerd worden. "Zo realiseerden we bijvoorbeeld al eerder de eerste drijvende kas ter wereld. De Biotoop 2.0 is daarbij extra bijzonder, omdat alle materialen die voor de bouw gebruikt worden volledig recyclebaar zijn. Een bijzonder uitdaging, die Gakon graag aangaat."

De fundering is inmiddels gelegd, nu kan men de hoogte in. Het kasje zelf meet 456 m2 en ligt op de grens van natuurreservaat Spaarnwoude, langs de A5.Meer informatie over het project en de kunstenaar leest u hier.

Meer informatie:
Gakon Horticultural Projects
www.gakon.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.