Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Faillissement Recor Hasselt onafwendbaar'

Het is Recor Hasselt niet gelukt om een overnamekandidaat te vinden. De Belgische meubelfabrikant was met vier kandidaten in gesprek, maar alle geïnteresseerde bedrijven zijn uiteindelijk afgehaakt. Daarmee lijkt een faillissement van Recor Hasselt onafwendbaar en komen 187 mensen op straat te staan. Dat melden verschillende Belgische media.

Op 23 juli jl. meldde Wonen360 dat de zitmeubeltak van Recor Group door de familie Corthouts is overgenomen en in een nieuwe vennootschap is ondergebracht: Sitac Europe NV. Daardoor zijn 31 banen behouden gebleven. Adrien Corthouts, kleinzoon van oprichter René Corthouts, heeft de leiding. De productie-unit is verplaatst van Hasselt naar Genk, op de site van Recor Bedding.

Meubeltak
De directie en de gerechtsmandataris voerden verder intensieve gesprekken met kandidaten met betrekking tot de mogelijke overname van de meubeltak. Die zijn uiteindelijk op niets uitgelopen. "Voor de meubeltak an sich werd geen overnemer gevonden, ondanks langdurige gesprekken met vier ernstige kandidaten", zegt ceo Peter Sarasyn van Recor Group in een interview met dagblad Het Laatste Nieuws. "We hebben nog tot maandagnacht met een potentiële overnemer samengezeten, maar die heeft dan alsnog afgehaakt. Dat hebben we woensdag in de rechtbank moeten vernemen. De teleurstelling is natuurlijk groot: bij de directie, de familie Corthouts en de werknemers."

Volgens Sarasyn heeft de eerste coronagolf het bedrijf de das omgedaan. "Dat is ironisch, want tijdens deze tweede golf kopen mensen net weer meer meubels. Ons orderboek is goed voor twee miljoen euro. Dit bedrijf heeft dus nog potentieel."

Recor Group is al meer dan 70 jaar actief in de meubelsector. De Belgische meubelgroep is met de vennootschap Recor NV actief in de productie van salons, relaxfauteuils en meubels (hoofdzetel Hasselt). Daarnaast is de groep met de vennootschap Recor Bedding NV actief in de productie van matrassen, bedden en sofabedden (hoofdzetel Genk) en heeft de groep productiefaciliteiten in Centraal Europa.

Lees hier het complete artikel.

In oktober 2019 publiceerde Wonen360 een bedrijfsreportage over Recor Group.