Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Beddenfabrikant AVEK gaat verhuizen

De bijna honderd jaar oude beddenfabrikant AVEK BV gaat verhuizen. De directie heeft vergevorderde plannen om de huidige fabriek met het kantoor binnen Surhuisterveen te verplaatsen. 

De gemeente Achtkarspelen is het afgelopen jaar met AVEK, sinds 1927 producent van bedden, in gesprek gekomen over mogelijke nieuwbouw van de beddenfabriek. De huidige fabriek is sterk verouderd. Om de fabriek toekomst- en concurrentiebestendig te maken heeft de directie van AVEK besloten een nieuwe productiefaciliteit met bijbehorende kantoren te gaan realiseren.

Vanuit de visie van AVEK kan op de huidige locatie aan de Groningerstraat 98 de beoogde nieuwbouw niet worden gerealiseerd. AVEK heeft een aantal nieuwbouwlocaties onderzocht in Surhuisterveen en in de regio. Inmiddels heeft AVEK besloten, in goed overleg met de gemeente, de voorgenomen bedrijfsverplaatsing onder
voorwaarden te gaan realiseren in Surhuisterveen. De locatie die men hierbij voor ogen heeft is een voormalige bosperceel aan de Groningerstraat. Dit perceel grenst aan het sportpark De Ketting.
Het aan te kopen terrein is voldoende groot om de eerste fase van de nieuwbouw te realiseren. AVEK verwacht in de toekomst door te groeien waarbij het aan te kopen perceel op termijn te klein zal zijn voor een verdere uitbreiding van de fabriek. Bij de bedrijfsverplaatsing naar het aangegeven terrein stelt AVEK de voorwaarde dat zij op termijn (verwachting is 2028) de mogelijkheid heeft om de verwachte uitbreiding te kunnen realiseren op het gebied ten oosten van de beoogde nieuwbouwlocatie richting de Rooilijn. Het gebied waar momenteel het kunstgrasveld ligt van sportpark De Ketting. Het sportpark is eigendom van de gemeente. AVEK heeft de gemeente gevraagd of zij bereid is dit perceel te verkopen.

AVEK heeft het college verzocht om mee te werken aan een bestemmingsplanwijzing voor zowel het voormalige bosperceel en het kunstgrasveld tot bedrijfsbestemming als van de huidige fabriekslocatie tot woningbouwlocatie. Herontwikkeling tot woningbouwlocatie is volgens AVEK nodig om de bedrijfsverplaatsing te kunnen financieren.

Meer informatie:
AVEK BV
www.avek.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.