Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vierkante, zwarte acculampen van Villeroy & Boch al uitverkocht"

Robin Punt van Sompex zet vizier snel op de toekomst na dramatische periode

"April was een dramatische maand voor de groothandel, dus ook voor mijn bedrijf", zegt Robin Punt (zie foto) van Sompex. "Gelukkig was mei alweer een stukje beter en voor juni ziet het er gewoon goed uit. Hoewel je de gemiste omzet niet 1, 2, 3 zult inlopen, ben ik wel positief gestemd. Met name de acculampen van Villeroy & Boch die ik sinds kort in het assortiment heb, lopen als een trein. De vierkante, zwarte lampen zijn op dit moment zelfs uitverkocht. Gelukkig tijdelijk, want de voorraad moet natuurlijk wel op peil blijven."

Robin had een mooie 3D-presentatie van zijn stand op Ambiente in Frankfurt gemaakt. Daar plukt hij nog steeds de vruchten van. "Op die manier kun je de mensen bereiken die niet op de beurs zijn geweest. Je kan er zelfs virtueel doorheen lopen!", doelt hij op de 360 graden presentatie van zijn showroom, die hier te zien is. "Door op verschillende knoppen te klikken kan de bezoeker zelf zien wat voor lamp het is."

De lampjes zijn een heuse eyecatcher, zeker op de gedekte tafel.

De acculampen van Villeroy & Boch blijken populair te zijn. "Ze zien er ook hartstikke leuk uit", vindt Robin. "Daarnaast zijn ze breed toepasbaar. Verschillende restaurant hebben ze op dinertafels staan. Ze zien er net zo gezellig uit als een kaars, vooral ook omdat ze klein zijn. Tevens haal je ze na afloop van tafel en laad je ze op voor de volgende ronde. Ze zijn daarnaast ook dimbaar, hetgeen de romantische sfeer ten goede komt. Mijn zoon gebruikt 'm als bedlampje, maar ook in tuinen zorgt het voor een gezellige sfeertje. Onlangs bestelde een van mijn klanten er gelijk 400, als relatiegeschenk. Ook mooi natuurlijk."

Zoals bekend was vooral april voor de (groot)handel een slechte maand. "Winkeliers plaatsten geen bestellingen, wilden eerst van hun eigen handel af. Begrijpelijk natuurlijk. Als Sompex hebben we de betalingsvoorwaarden versoepeld. Zo hebben we onder meer de betalingstermijn verlengd van 30 naar 45 dagen. Het is voor ons allemaal een moeilijke periode", geeft Robin aan.


Het team van Sompex op Ambiente in Frankfurt.

De komende periode maakt hij zich op voor de beurzen in De Woonindustrie in september en in Brussel in november. "Daar kijk ik wel naar uit, om daar de nieuwste collectie te kunnen tonen. We hadden alle pijlen gezet op Light + Building, maar die werd zoals bekend afgelast. Daardoor hebben veel nieuwe dingen nog niet die aandacht gekregen die nodig is", besluit Robin.

Meer informatie:
Intertime
Sompex Benelux
Jeka/AMS
0031-(0)653419444
[email protected]