Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corona-updates in de woon- en interieurbranche

Trendz informeert exposanten en bezoekers | Dijkos Projects ontwikkelt oplossing voor horeca | Start-up investeert half miljoen in aanraakvrij winkelbeleid | Van Hoecke herstart productie | Livingkitchen laat van zich horen

Vandaag de volgende zeven corona-updates in de woon- en interieurbranche:

1. Trendz informeert exposanten en bezoekers 
2. Dijkos Projects ontwikkelt oplossing voor horeca 
3. Start-up investeert half miljoen in aanraakvrij winkelbeleid
4. Wolterinck Store weer open 
5. Van Hoecke maakt herstart met productie
6. Ikea presenteert plan voor heropstart
7. Vrijmarkt bij Van Donzel 
8. Livingkitchen laat van zich horen



1. Trendz laat van zich horen met betrekking op vakbeurs
De organisatie van de vakbeurs Trendz laat weten dat ze de maatregelen rondom het coronavirus uiterst serieus nemen, en dat ze er alles aan doen om tot een plan b te komen. "Op dit moment zijn wij bezig om de mogelijke scenario’s en protocollen uit te werken. Hiervoor hebben wij nog even tijd nodig om dit af te stemmen, zodat we tot een goed plan en wellicht alternatief kunnen komen.

Na het weekend laat de organisatie meer weten omtrent het evenement.

2. Dijkos Projects ontwikkelt oplossingen voor de horeca 
Het kabinet heeft drastische maatregelen moeten treffen omtrent de COVID-19 uitbraak. Iedereen dient zich aan de RIVM maatregelen te houden. Een van die maatregelen is: 1,5 meter afstand houden van elkaar. Sommige bedrijven liggen helaas helemaal stil door de Corona crisis, zoals bijvoorbeeld de horeca sector.



Het Nederlands productiebedrijf Dijkos Projets denkt graag mee in creatieve en innovatieve oplossingen laten zij weten. Zo hebben wij namelijk drie producten ontwikkelt en vervaardigd, waardoor horecagasten op een gepaste afstand van 1,5 meter uit elkaar zitten. De producten nemen weinig ruimte in beslag, waardoor het aantal zitplaatsen minimaal zal afnemen.

3. Start-up investeert half miljoen in aanraakvrij winkelbeleid
Terwijl mensen sociale afstand nemen introduceert online meubelstart-up WoodenStreet een concept omtrent de maatregelen. Ze willen een aanraakvrij winkelbeleid gaan voeren. Dit met virtual reality en 3D-services. Volgens de eigenaar en initiatiefnemer Lokendra Ranawat zou de investering ongeveer een half miljoen bedragen.
Lees hier verder.

4. Wolterinck Store weer open 
Op zaterdag 25 april a.s. gaat de Wolterinck Store weer open voor bezoekers. "Wij verwelkomen u graag van di t/m za voor wooninspiratie en producten van exclusieve interieurmerken, kunst en accessoires, zonder dat u van tevoren een afspraak hoeft te maken. Uiteraard treffen wij alle i.v.m. corona noodzakelijke voorzorgsmaatregelen en moet ook bij ons voldaan worden aan de 1,5 meter afstand", zo informeert Wolterinck haar klanten.

5. Van Hoecke maakt herstart met productie
"Wat zijn we blij dat we week na week voor een beetje goed nieuws mogen zorgen in deze moeilijke omstandigheden", zo begint het bericht wat Van Hoecke naar buiten brengt. "Want ook deze week zetten we, met het opstarten van de Tandembox productielijnen, weer een belangrijke stap in onze dienstverlening. Dat is vooral de verdienste van alle medewerkers die ervoor zorgen dat we in veilige omstandigheden opnieuw kunnen beginnen en alle collega’s die staan te trappelen om onze klanten de beste service te kunnen geven."

"Momenteel zetten we nog even de puntjes op de i zodat we vanaf volgende week de productie van Tandembox gefaseerd zullen kunnen opstarten. Ook hier gaan we uit van het fifo (First in, first out)-principe en zullen we dus van start gaan met de orders die reeds in bestelling staan. De levertermijn voor nieuwe orders kan u voor alle ladetypes terugvinden op de homepagina van onze website."

Lees hier het complete bericht.

6. Ikea presenteert plan voor heropstart
Ikea stelt een plan voor een heropstart van zijn activiteiten voor, als aanloop naar de heropening van winkels. Het zet in op een click & collect-systeem, waarbij klanten online betalen en bestellen, waarna ze naar een winkel op een moment naar keuze kunnen gaan om hun bestelling op te pikken. 

Ikea heeft een plan van gecontroleerde opstart, waarbij in een eerste fase een contactloze afhaling van goederen op de parking van de winkel georganiseerd wordt. Klanten bestellen en betalen online, kiezen een tijdslot en een winkel waar ze de bestelling willen ophalen. Bij aankomst krijgen de klanten een nummer toegewezen, waarna een medewerker van Ikea de bestelling met een ontsmette winkelkar bij de auto komt zetten terwijl de klant in zijn auto blijft.

Lees het hele artikel op Gondola.be  

7. Vrijmarkt bij Van Donzel 
Dit jaar is Koningsdag uitgeroepen tot Woningsdag en dit zag Woongelofelijk Van Donzel als dé manier om de vrijmarktkleedjes online uit te rollen. Letterlijk, want op Koningsdag veilen zij ruim 800 vloerkleden die na aankoop via de Woongelofelijke Drive Thru op te halen zijn.

Op Woningsdag worden er alleen vloerkleden van het merk Brinker geveild, deze zijn exclusief en uniek in Nederland en alleen te koop in de betere woonwinkels. “In onze virtuele marktkraam is er geen tijd voor geslenter, maar moet je juist snel zijn, kun je niet afbieden, maar opbieden met de leus ‘IK WIL’M’ om de koning met het hoogste bod van zijn troon te stoten,” aldus Lissy Klaassen, content stylist bij Van Donzel.

8. Livingkitchen laat van zich horen
Een van werelds toonaangevende keukenbeurs laat als van zich horen over de beurs van 2021. Livingkitchen is de internationale vakbeurs voor keukenmeubelen, keukenapparatuur en accessoires.In 2021 wordt de beurs gehouden van  22 tot 24 januari. Meer dan 200 bekende nationale en internationale leveranciers uit meer dan 20 landen presenteren dan hun laatste ideeën en innovaties.  

Bekijk hier de corona-updates van donderdag 23 april

T I P S  of  T O P S?
Mail onze redactie of bel +31 (0)166 698 233