Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7 corona-updates in de woon- en interieurbranche:

Badkamerproducent maakt herstart met productie | Contactloos afhalen bij Ikea | Woonwinkel open op Woningsdag | Bamar levert mondkapjes uit | Projectinrichter geeft horeca steun | Oprichter Rivièra Maison komt op voor winkeliers

Vandaag de volgende zeven corona-updates in de woon- en interieurbranche:

1. Badkamerproducent maakt herstart met productie
2. Contactloos afhalen bij Ikea
3. Woonwinkel open op Woningsdag
4. Ambachtelijke steenhouwer gaat creatief om met corona
5. Bamar levert mondkapjes uit 
6. Projectinrichter geeft horeca steun
7. Oprichter Rivièra Maison komt op voor winkeliers 

1. Badkamerproducent maakt herstart met productie 
Dit laat Wendy Verhallen, marketing coördinator bij Riho International weten. "Zoals wij onlangs hebben aangegeven doen wij ons uiterste best uw orders zo goed mogelijk uit te leveren. Zoals bekend verloopt de productie van baden en douchebakken in Tsjechië voorspoedig en hebben wij onze voorraden daar waar mogelijk op orde.



Om u en uw klant nog beter van dienst te zijn, hebben we sinds maandag 20 april ook de productie van de standaard meubelcollectie en Livit in Diest (België) weer opgestart. De snelheid waarmee we deze badkamermeubels kunnen leveren hangt af van de toelevering van onze leveranciers. Wij verwachten binnen een maand eventuele achterstanden te hebben weggewerkt en weer op dezelfde wijze te kunnen produceren als voor de lock-down in België."

Meer informatie:
Riho
www.riho.com 
info@riho.com  

2. Contactloos afhalen bij Ikea
Woonwinkelketen Ikea stelt voor om in België snel contactloos afhalen mogelijk te maken: “Dit is de veiligste en best georganiseerde formule in aanloop naar de heropening van de winkels zelf.” In andere landen werd het plan al met succes getest. Lees hier het complete artikel.

3. Woonwinkel open op Woningsdag
In plaats van het jaarlijkse Koningsdag is het dit jaar op 27 april Woningsdag. Hier heeft de overheid voor gekozen in verband met de maatregelen omtrent corona.

Woonwinkels zien dit als hun kans om van Woningsdag een dag te maken dat mensen in hun huis aan de slag gaan. Zo ook de woonwinkelketen TMC. Zij laten weten in een bericht op Facebook dat zij haar deuren geopend houdt. Bij TMC houden ze zich aan de maatregelen van het RIVM, dit staat er nadrukkelijk bij vermeldt.

4. Ambachtelijke steenhouwer gaat creatief om met corona
Iedere onderneming gaat op zijn eigen manier om met de maatregelen omtrent corona. Bij Steenhouwerij de Gedenkgroep gaan ze hier op een unieke manier mee om. Ze hebben meer dan 30 productvideo's opgenomen. Zo kunnen de klanten het assortiment bekijken zonder de deur uit te moeten.

"Als mensen liever niet naar de showroom komen, dan brengen wij de showroom gewoon naar onze klanten. We hebben vandaag met VIP-videomaker Steffen 30 productvideo's opgenomen", laat Michel van den Bosch, eigenaar van Gedenkgroep, weten in een LinkedIn bericht.

5. Bamar levert mondkapjes uit
Het bedrijf Bamar exclusieve woonstoffen, dat opgericht is in 1979 door Toetie Kemps, was vooral bekend als leverancier van spreien, kussens en gordijnen. Buiten het feit dat ze zelf ook last hebben van de corona crisis leveren ze vanaf nu ook mondkapjes.

De leverancier Apelt, waar Bamar al 40 jaar mee samen werkt, heeft tijdelijk haar productie aangepast en produceert op dit moment, om de schaarste op te lossen, mondkapjes volgens Duitse richtlijnen. Dit zijn geen medische mondkapjes maar mondkapjes voor "dagelijks gebruik". De mondkapjes van Apelt worden geproduceerd in Zuid-Duitsland en voldoen volledig aan de gestelde wettelijke Duitse normen.

6. Projectinrichter geeft horeca steun
Dat HoReCa zoveel meer is dan alleen lekker eten en drinken, wordt in deze tijd alleen maar duidelijker laat Vervoort Meubelen weten in een bericht op LinkedIn. "HoReCa is een gevoel. Een gevoel van vrijheid en de basis voor zoveel mooie momenten die je deelt met bekende en onbekende. Doordat de horeca tot stilstand is gekomen, grijpen veel ondernemers deze tijd aan om orde op zaken te stellen." 

"En daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen. Wij stellen onze creativiteit en kennis dan ook de komende weken graag beschikbaar voor jullie. Een paar uurtjes profijt van onze studio medewerkers." 

"Stuur een mailtje naar teamhoreca@vervoort.nl en laat weten tegen welke knelpunten jullie momenteel aanlopen in je horecazaak. Of dit nu gaat over de ideale indeling van de ruimte, onderhoud van meubilair of gewoon over een nieuw kleurtje op de muur. Naast uitleg ontvangen wij ook graag foto’s van jullie horecazaak en eventueel een plattegrond. Wij zorgen ervoor dat er binnen twee weken een mooi pakketje met onze ideeën op de deurmat ligt".

7. Oprichter Rivièra Maison komt op voor winkeliers
Terwijl de Nederlandse winkelstraten al vijf weken uitgestorven zijn, kunnen veel winkeliers en vastgoedeigenaren het nog altijd niet eens worden over huurverlichting. "Ondanks collectieve afspraken tussen koepelorganisaties lijkt er niet altijd voldoende welwillendheid te zijn om bij elkaar te komen", zo vertelt branchevereniging Detailhandel Nederland tegen handelsblad NRC. "Dat is uitermate teleurstellend.”

Oprichter van interieurmerk Rivièra Maison laat via LinkedIn weten hoe hij over de lege winkelstraten denkt.

"Niemand heeft de huidige situatie zien aankomen en heeft hier dus ook niet op kunnen anticiperen.Toch eisen veel huurbazen dat de winkeliers gewoon hun huur betalen, in een behoorlijk aantal gevallen willen ze de huur wel even opschorten, dwz je mag deze later betalen, maar veel winkeliers zijn bezig met overleven en hebben ook straks de cash niet. Verdeel de pijn anders staat straks 50% van de winkelpanden leeg, als de rook optrekt."

Bekijk hier de corona-updates van woensdag 22 april

T I P S  of  T O P S?
Mail onze redactie of bel +31 (0)166 698 233