Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zand in 3D-printer levert lamp op

Met zand als basismateriaal heeft Zandi een bijzondere structuur. Een korrelig materiaal en één van de meest voorkomende natuurlijke stoffen op aarde is getransformeerd tot verlichtingsobject. Rotsblokken worden keien, keien worden grind, grind wordt zand en nu zand wordt een lamp. Door wind en water worden zandkorrels verplaatst en vormen zandvormen op het strand en in de duinen.



De slijpende werking van zand zorgt ervoor dat er bijzondere objecten ontstaan. Deze zandvormen met bijpassende gelaagdheid zijn de uitgangspunten van de Zandi collectie, een samenwerking met Sabine van der Ham en Lichtlab. Door de 3D-printtechnologie kunnen deze blokken worden geprint. "We hebben zand met een bindingsmateriaal in de 3D-printer gedaan en zijn toen begonnen met het printen van lampen", vertelt ontwerper van de lamp Sabine van der Ham. "Hierdoor zijn er onbeperkte mogelijkheden en de vormen eindeloos te bepalen."

Sabine vertelt dat er nog veel meer moois komt binnenkort: "We hebben niet stilgezeten. Al vrij snel komt er ook een lamp op de markt gemaakt van keramiek."

Meer informatie:
Lichtlab
www.lichtlab.nl 

Sabine van der Ham
www.svdhdesign.com
sabine@svdhdesign.com