Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jeroen Meuleman:

'Collectie met 100% gerecyclede en recyclebare bekledingsstoffen uit de oceaan'

Tessutica van Beaulieu International Group (bintg) kondigt met trots een nieuwe productlijn in stoffering aan. Greencare-stoffen worden gemaakt van pellets (plastic basiseenheden) die afkomstig zijn van plastic afval uit de oceanen en zeeën.

Jeroen Meuleman van bintg: "dit helpt om de zeevervuiling te verminderen en om het materiaal te herintroduceren in de economie in plaats van het afvalprobleem simpelweg te verplaatsen. Terwijl we het materiaal zelf herbruikbaar maken worden de kunststoffen definitief uit de afvalberg weerhouden. Op deze manier stappen we zo veel als mogelijk af van het ‘single use’-concept, waardoor materiaal veel langer kan renderen."



"Greencare is onze nieuwe collectie met 100% gerecyclede en recyclebare bekledingsstoffen", zegt Karl Henderson, General Manager van Tessutica. "Het is gecertificeerd onder het Global Recycle Standard label. We hebben deze stoffen ontworpen met gerecyclede garens van gewone post-consument PET-flessen uit de oceanen, stortplaatsen en geüpcycled katoen uit kledingstukken."

Tessutica werkt hiervoor samen met het Seaqual-project, dat kunststofafval terugbrengt in de productieketen. "We zijn verheugd om deel uit te maken van de weinige fabrieken met Seaqual-licentie in de wereld van vandaag", zegt Henderson. "Een van de grote voordelen van het gebruik van gerecyclede polyester garens is dat er voor de productie geen nieuw petroleum nodig is, wat onze ecologische voetafdruk aanzienlijk vermindert. Het zorgt ook voor 75% minder CO₂-uitstoot in vergelijking met het gebruik van zuiver polyester.
Door de groeiende vraag naar duurzaamheid, zowel binnen het bedrijfsleven als bij de eindgebruikers, vond Tessutica het de juiste keuze om een productlijn aan te bieden met een volledige garantie voor milieubewustzijn.

Beaulieu International Groep
Beaulieu International Group is een wereldwijde specialist in chemische grondstoffen, halffabrikaten en is toonaangevend in een breed scala aan vloerbedekkingen voor de residentiële en commerciële markt en in bekledingsstoffen. 

Meer informatie:
Beaulieu International Group
www.tessutica.com
Jeroen.Meuleman@bintg.com