Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kostuumontwerper Tilly Zegers werkt met zuiver wollen interieurstoffen

''Deze vorm van wanddecoratie ben ik nauwelijks zelf tegengekomen''

Tilly Zegers is kostuumontwerper en naast voornamelijk theatrale kostuums maakt ze ook "Couturedemur's". ''Deze wanddecoratie van interieurstoffen, het proces en het uiteindelijke resultaat inspireren haar enorm. Het is tevens een vorm van wanddecoratie die ikzelf nauwelijks ben tegengekomen in deze vorm", laat ze weten.

Tilly werkt voornamelijk met zuiver wollen interieurstoffen (voornamelijk Kvadrat) in diverse kleuren en dessins en de uitdaging en de kunst om deze te verwerken in een blikvanger, is zeker ook een uiting waarin ze naast het kostuumontwerpen alle liefde en passie voor haar vak in kwijt kan. 

Met "Couturedemur" niet in kostuums voor een menselijk lichaam, maar als nadrukkelijk aanwezige maatpakken in het interieur of de openbare ruimte. Geen schilderij maar een “Couture de mur”;  grote en 7 centimeters dikke frames die volledig worden aangekleed met een sobere of juist kleurrijke uitstraling, maar immer strak in het pak. Zelfs de achterkant is van wol. Deze vorm van wanddecoratie is niet alleen decoratief en ook ieder stuk uniek, maar kan ook een bijzondere oplossing zijn voor akoestiek problemen.

''Ze zijn uiterst geschikt voor interieurs die verbetering kunnen gebruiken wat akoestiek betreft, en het zijn echte blikvangers aan de wand en uniek, ik maak er maar 1 van. Op de foto's heb ik modellen mee laten fotograferen in mijn kleding om zo beide te kunnen laten zien maar vooral ook om de grootte van de werken goed te laten overkomen in verhouding met het meubel en de personen,'' vertelt Tilly.

De “Couture de mur” kan desgewenst ontworpen worden naar eigen ontwerp, smaak en voorkeur en maatvoering, ook de verwerking van een dierbaar kledingstuk in de doeken behoort tot de mogelijkheden.

"Het afgelopen jaar heb ik een 20-tal doeken gemaakt (vrij werk) waarvan er onlangs ca. de helft is gefotografeerd bij Berden Wonen in Heerlen tezamen met een nieuwe wintercollectie van mijzelf."
De doeken kunnen figuratief, abstract of geometrisch zijn. "Op dit moment heb ik ook nog 11 karikaturen van popsterren uitgewerkt."

''Op de foto's heb ik modellen mee laten fotograferen in mijn kleding om zo beide te kunnen laten zen maar vooral ook om de grootte van de werken goed te laten overkomen in verhouding met het meubel en de personen.''

De doeken zijn te koop in de winkels van Berden Wonen, waar een aantal 'portretten' hangen en uiteraard ook te verkrijgen via Tilly.

Tilly Zegers
tillyzegers@outlook.com
www.toptoteen.nl
www.couturedemur.nl