Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consument stelt aankoop tuinset uit

De lente is begonnen, veel klanten gaan naar de winkel toe om de tuin op te frissen. Ze schaffen een nieuw tuinset aan, verlichting en nog wat decoratie. Nu in deze tijd blijkt dit toch anders te zijn, mensen gaan niet massaal naar tuincentra om de tuin onder handen te nemen.

"Er zijn zeker minder klanten en er is een mindere omzet dan normaal", laat een woordvoerder van Intratuin desgevraagd weten. "Maar wij willen ook niet te veel mensen in de winkel hebben in verband met de verantwoordelijkheid van onze klanten en het personeel. We schreeuwen dus niet: kom naar ons tuincentrum!"



"Aan de verkoop van tuinmeubelen merken we dat klanten voorzichtiger zijn met het kopen van een nieuw tuinset dan normaal. Ze pakken nu snel naar een parasol of een bloemetje, want ze willen de tuin wel mooi hebben. Maar de aanschaf van een tuinset wordt uitgesteld omdat dit toch al snel een hogere kostenpost is", vertelt een woordvoerder van Groenrijk. "Wij hebben er gelukkig nog geen last van. Het is niet dat we personeel moeten thuislaten, maar merken zeker wat van de coronacrisis. Maar wij als Groenrijk willen hier ons steentje aan bij dragen. De winkel willen we eerder open doen, om acht uur 's morgens, zo kunnen de klanten meer verspreidt worden over een dag."

"Of het nog lang gaat aanhouden? Dat hoop ik niet. Wij hebben naast onze afdeling tuinmeubelen ook een plantenafdeling waarvan de leveranciers het zwaar te verduren krijgen. Voor hen hopen we dat dit snel over is", besluit de woordvoerder van Intratuin.