Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Designmerk Joli breidt WIRE-meubelcollectie uit en trekt trend 'low dining' door

Met de zomer in aantocht stelt designmeubelontwerper Joli de nieuwigheden binnen haar Wire-collectie voor. Deze collectie, van de hand van Antwerps designer Mathias De Ferm, is te herkennen aan het intrigerend lijnenspel van de poten. Naast de bestaande (arm)stoel, lounge stoel en barstoel, bestaat de collectie voortaan ook uit een tweezit, driezit, lounger, low dining table én tabouret. De meubels zijn van van gelakt roestvrijstaal. 


De naam doet het al vermoeden: de frames voor de tafel en stoelen binnen de Wire collectie zijn opgebouwd uit gelakte roestvrijstalen draden. Opvallend detail daarbij zijn de poten die vanaf een centraal punt naar buiten plooien en het geheel luchtiger maken qua aanblik. De ronde vormen zorgen voor een elegant meubel dat bovenal comfortabel is. “De kunst bestaat uit een design te maken dat tegelijk mooi, ergonomisch en ecologisch is. Door al het overtollige materiaal te verwijderen, heb ik de stoel stapelbaar en elegant gemaakt, zonder aan comfort in te boeten", aldus Mathias De Ferm. 

De handgemaakte meubels zijn licht en stapelbaar zodat ze weinig opbergruimte vragen. De gehele Wire collectie is nu zowel in wit, taupe, zwart, antraciet, donkerbruin, lino als terracotta beschikbaar.

Velvet love
Velvet zitkussens in velours, in Italië geproduceerd in blauw, groen of oranje, maken het geheel helemaal af. De stof zorgt voor een optische illusie als ware het fijne haartjes die op het kussen staan. De kussens zijn enkel voor indoor gebruik. Naast deze nieuwe kussens, is er ook de keuze uit kussens in leder (indoor) of wasbare stof: nautic linen (polypropyleen) voor outdoor gebruik, nu ook in kleur terra verkrijgbaar, of easy care (polyester) voor indoor gebruik.



Over Joli
Joli is het geesteskind van het Belgische bedrijf Ghekiere Industries. Al sinds het prille begin in 1996 specialiseerde Joli zich o.l.v. John Ghekiere in de productie van innovatieve en functionele meubelen in metaal, aluminium, inox en stoelen van hoge kwaliteit voor zowel klein- als groothandels. Joli maakt duurzame tafels, stoelen en kasten uit kwalitatieve Europese materialen en draagt met trots het label Made in Belgium. Alle tafels en stoelen zijn namelijk 100% Belgische makelij. 

Over Mathias De Ferm
Mathias ontwerpt meubilair, kitchenware, barbecues en houten uitbouwen van gebouwen in opdracht van internationaal gerenommeerde merken. Zijn benadering steunt volledig op het creëren van meerwaarde aan de hand van innovatie. Zo staat de sociale relevantie van voorwerpen vaak centraal.

Meer informatie:
Joli
Industrielaan 5
B-8520 Kuurne
info@joli.be   
www.joli.be 

Publicatiedatum: