Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

4 ontwerpers ontwikkelen collectie designmerk

Al drie generaties ligt de focus van designmerk Silkeborg Uldspinderi op het werken met wol. Van de ruwe vezel tot het eindproduct, met behoud van de focus op goede grondstoffen, verwerking en hoge kwaliteit. De studio heeft vier nieuwe ontwerpers uitgenodigd, die allemaal kennis hebben over textiel, ervaring en respect voor het materiaal. "We zijn erg blij dat Tina Ratzer, Karin Carlander, het ontwerpduo Witek & Golik en Susanne Rützou elk hebben bijgedragen met hun ontwerpen en opvattingen over texturen, materialen en kleuren voor 2020. Uit deze samenwerkingen is een nieuwe collectie ontstaan", vertelt een woordvoerder van Silkeborg.


Panama
Panama is geweven met de beste variëteit van alpaca, premium baby alpaca, alleen gebruikt voor onze meest exclusieve ontwerpen. "Het is de kwaliteit van het materiaal dat centraal staat in ons nieuwe ontwerp en de eenvoudige weeftechniek laat de kwaliteit spreken", vertelt een woordvoerder.

Stockholm
Het nieuwe tijdloze Scandinavische ontwerp, Stockholm, speelt in op de trend dat moderne consumenten de tijd moeten vertragen. De klassieke ruiten en de natuurlijke tinten van de Scandinavische wol nodigen uit om even te vertragen. Stockholm is geweven in 100% nieuwe wol in een mengsel van effen gekleurde garens en gekleurde mélangen, die allemaal een vleugje natuurlijke tinten en variëteit van de grijze wol hebben behouden.

Silkeborg werd opgericht in 1987, maar de knowhow met betrekking tot het materiaal gaat helemaal terug tot de jaren 1940 toen Ludvig Bruun Olsen de spinmolen oprichtte die later de basis vormde voor Silkeborg Uldspinderi. Tegenwoordig zit de derde generatie aan het roer en zijn ze bezig het familiebedrijf te transformeren van een typisch productiebedrijf naar een modern Deens designmerk met een focus op vakmanschap en duurzaam ontwerp.

Meer informatie:
Silkeborg Uldspinderi
info@silkeborg-uld.com
www.silkeborg-uld.com 

Publicatiedatum: