Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Een doorontwikkeling van het origineel'

Hollands Licht presenteert nieuwe modellen

Hollands Licht heeft tijdens IMM Cologne 2020 diverse nieuwe ontwerpen en uitbreidingen van bestaande modellen gepresenteerd. 

Lotek
In 1982 ontwierp Benno Premsela een vloerlamp die vandaag de dag tot een van de bekendste designklassiekers van de Nederlandse verlichting behoort. Een grafische samenstelling van een paar dunne lijnen en een kubus van linnen. Het ontwerp omvat veel aspecten; minimalisme, architectuur, balans en functionaliteit. Premsela liet zich inspireren door de Japanse Tatami mat, waarmee ruimtes van 300 cm bij 300 cm worden ingedeeld en afgescheiden met schermen van rijstpapier die een diffuus licht doorlaten.



De Lotek lamp bestaat uit een module van 30 cm bij 30 cm en is verkrijgbaar in verschillende hoogtes. De metalen poten worden in iedere hoogte meegeleverd en zijn eenvoudig te verstellen. Daarnaast is de vloerlamp makkelijk te verplaatsen dankzij haar lichtgewicht. Lotek XS en Lotek XL zijn een doorontwikkeling van het origineel, waarbij alle onderdelen exact 33,3% kleiner of 33,3% groter zijn gemaakt.

De metalen onderdelen worden vervaardigd door Blok’s Draadvorm in Den Haag en de non-woven vlieseline doeken door De Ridder in Uitgeest, gespecialiseerd in brandwerende kwaliteitsstoffen. Het assembleren vindt plaats in de werkplaats van een sociale onderneming in Den Haag.

Meer informatie:
Hollands Licht 
Cruquiusweg 111 L
1019 AG Amsterdam
info@hollandslicht.eu
www.hollandslicht.eu

Publicatiedatum: