Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winnaar Heimtextil Trendscouting Award bekend

Féline heeft AIT's Trendscouting award in gewonnen op de Heimtextil beurs in Frankfurt. De jury selecteerde hun duurzame en akoestische PET- en wolviltcollectie als meest innovatieve product en presentatie van alle deelnemers.
 
Heimtextil Trendscouting van AIT
Voor de tiende keer heeft Heimtextil, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor woning- en contracttextiel, Heimtextil Trendscouting opgezet in samenwerking met het architectuurtijdschrift AIT. De prijs beoordeeld de producten van fabrikanten van contracttextiel, textielen scheidingswanden, zonweringsystemen, wandbekleding, behang of meubelstoffen op hun architectonische relevantie.


 
De selectie
Ongeveer 40 interieurontwerpers, architecten en ontwerpers waren namens AIT aanwezig in de Heimtextil-hallen om de nieuwste trends in de branche op te sporen. De veertien meest opvallende producten werden geselecteerd uit alle trendproducten. Deze genomineerde producten werden in detail onderzocht door een drieledige jury.
De jury heeft Féline uitgeroepen tot winnaar vanwege het unieke duurzame viltproces zonder gebruik te maken van water en droogmachines. Daarnaast roemden ze ook hun (stand) presentatie en ontwerp.
 
Het verhaal van Féline
Féline is opgericht door een vader en zijn dochter in 2019 in Amsterdam en biedt duurzame stoffen aan architecten en interieurontwerpers. In de eerste plaats gaat duurzaam ontwerp nog steeds over functionaliteit en vorm, maar de ervaring die mensen met materiaal kunnen opdoen, voegt een nieuwe dimensie toe aan creativiteit. Féline probeert materialen op nieuwe manieren te interpreteren.
 
Féline's collectie
Feline lanceerde twee viltcollecties met optimale akoestische prestaties. De Minimal Art-collectie is het resultaat van het recyclen van plastic flessen en de Fresco-collectie is de lijn mulesing-vrije wol. Het trendy kleurengamma maakt deze stoffen zeer geschikt voor designtoepassingen. Féline kan ondersteunen in de processie van de stoffen die geschikt zijn voor de toepassing, zoals zelfklevend vilt of vilt behang. Ze gebruiken alleen watergedragen en biologisch afbreekbare lijmen bij hun productie.

Meer informatie:
Feline Fabrics
www.felinefabrics.com 

Publicatiedatum: