Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keuken van de toekomst vol slimmigheidjes

De keuken van de toekomst bevat slimmigheidjes die naadloos aansluiten op de woon- en kookwensen van de gebruiker. Het bedrijf Uw Keuken Speciaalzaak geeft alvast een voorproefje hoe de keuken van de toekomst eruit kan gaan zien.



Slimme keukens

Slimme keukens maken het voor ons een stukje gemakkelijker. Dat gebeurt nu al in zekere mate maar dat kan nog veel verder worden doorgevoerd met de technologie die in aantocht is. Een slimme keuken zoals wij die nu kennen werkt vooral met behulp van een app. De gerenommeerde keukenapparatuur-merken hebben een app waarmee huishoudelijke apparaten maar ook keukenapparatuur bedient kunnen worden.

Met een druk op de knop kan een oven automatisch aan worden gezet, om voor verwarmt te worden. Of vanuit bed kan de koffiemachine al aan het werk gezet worden. Dit zijn echter maar een paar voorbeelden van de slimme keuken die nu al te realiseren zijn, maar het gaat nog verder.



Koken via wifi
Met behulp van wifi wordt koken voor iedereen een makkie. Van student tot amateur chefkok. Zo heeft AEG een slimme camera: CookView®. De nieuwe generatie AEG ovens zijn uitgerust met een CookView camera. Via de AEG Kitchen-app kan een gerecht gekozen worden en vervolgens zorgt de app dat de oven juist wordt ingesteld. Met ingebouwde camera kan het kookproces, in de oven, in de gaten gehouden worden.

Ook Siemens maakt gebruik van een camera maar dan verwerkt in de koelkast. Hierdoor kan via Home Connect app van Siemens eenvoudig vanuit de supermarkt bekijken wat er nog mist in de koelkast. Een ander voorbeeld is de spraakgestuurde ovendeur van Siemens. 



Multifunctionele keukenbladen
Als we nog een stap verder gaan, dan kan er gerekend worden op multifunctionele keukenbladen en achterwanden. Denk bijvoorbeeld aan geïntegreerde warmtebronnen in een keukenblad. Hierdoor is de gehele ruimte ter beschikking omdat er geen kookplaat meer in het blad verwerkt zit

Het wegen van ingrediënten kan tegenwoordig ook al via de weegschaal-functionaliteit. Blader een digitaal receptenboek door in het blad en laat producten op het aanrecht koelen. Kortom; het slimme keukenblad wordt een veelzijdige en handige keukenhul.



Meer informatie:
Uw Keukenspeciaalzaak
www.uw-keukenspeciaalzaak.nl

Publicatiedatum: