Vrijdagse Vragenronde

In het Glazen Huis: Philiep Caryn

Elke week leggen we mensen uit de interieurbranche wat vragen voor die niet direct over het werk gaan, maar juist een inkijkje geven in hun privéleven.

Deze week In het Glazen Huis: Philiep Caryn


Er gaat bijna geen woonbeurs voorbij of Philiep Caryn (52) - geboren en getogen in Roeselare (gelegen tussen Brugge en Kortrijk) - is er wel te vinden.

In augustus 2014 startte hij Caryn Communication BVBA, na 20 jaar de marketing gedaan te hebben bij Quick-Step (1995-2014) en 5 jaar Deceuninck (1991-1995). Philiep genoot de opleiding Bedrijfeconomie aan Universiteit Gent (1985-1989) en bekwaamde zich verder in de talen Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.

Anno 2019 is hij zaakvoerder van Caryn Communication BVBA en gespecialiseerd in advertising van Home/Deco/Woonmerken, Communicatie en Sportmarketing. Tot zijn klanten behoren onder andere USFloors-COREtec®, Detremmerie badkamermeubelen, Triplaco Print Acoustics, Ntgrate, LoCra Interieur, Terrafina, Brummo, Brukomtegel, Deceuninck, Inside, Squid. 

Philiep is gehuwd met Inge (zaakvoerder van Alivio NV). Samen hebben ze twee zonen: Maxim (gehuwd met Margot) en Matthew (samen met vriendin Lies). Verder heeft Philiep nog een jongere broer Ignaas (KLM/Air France) en schoonzus Vero (Aegon) die in Den Haag wonen sinds 1998!

Zelf woont Philiep in Pittem (nabij Roeselare). Hij is gespecialiseerd in Sportmarketing met bijkomende opleiding Sportmanagement en marketing aan VU Brussel. Van 1998 tot 2014 was hij ook nauw betrokken bij internationale wielerploeg Quick-Step op vlak van sportmarketingactivatie voor het merk Quick-Step. In 2019 was hij toe aan de 20ste Tour de France samenwerking op vlak van sportmarketing en hospitality.

Wat zijn je hobby’s?
Wat sport betreft zijn dat:
- actief: lopen en crosstraining - spinning - fitness
- passief: voetbal (Club Brugge/Chelsea/Manchester United) – wielrennen – basket – atletiek – tennis.
Op het gebied van cultuur: muziek – optredens – citytrips.

Wat is je lievelingseten?
Vis (zeetong, zalm)

Wat is je favoriete vakantieland?
Da’s een moeilijke: steden: Londen – Parijs (in deze twee vertoefde ik jarenlang ongeveer iedere week een dag voor het werk). Daarnaast ook Amsterdam – Gent – Brugge – Antwerpen  – Milaan.
Qua landen : Italië – Frankrijk – Nederland – Spanje – België (kust).

Welke auto wil je graag op je oprit hebben staan?
Ik ben geen autofreak, ik heb een BMW X3 omdat ik meer dan 70.000 km per jaar doe voor het bedrijf en wat comfort en ruimte hebben, interessant is: mijn wagen is ook voor een stuk mijn bureau.

Wat is jouw woonstijl?
Modern – veel lichte en blauwe kleuren. In feite ben ik een stadsmens.

Heb je een favoriete ontwerper?
Nee

Welke vloer komt jouw huis niet in?
Er zijn veel mooie vloeren en veel kwaliteitsvolle vloeren op de markt. We hebben altijd gekozen voor onderhoudsvriendelijke, mooie vloeren. Ik heb het begin van Quick-Step meegemaakt alsmede de introductie van het Quick-Step kliksysteem eind 1996 en de lancering van COREtec® in Europa in 2016. Het is heel interessant om die producten dan ook in huis te hebben omdat er een verhaal achter zit dat je zelf kunt vertellen omdat je het zelf meegemaakt hebt.
In ons huis in Pittem hebben we op de eerste verdieping de “Millennium” collectie van Quick-Step (precies 20 jaar dit jaar) en in de woonkamer en de inkomhall  komen de nieuwe, tot de verbeelding sprekende vloeren van COREtec®Stone, nl. CERAtouch in diverse mooie en oogstrelende designs.

Wat vind je de tofste beurs?
VT Wonen & Designbeurs in Amsterdam en Grand Designs in Londen, maar ook Architect@work Parijs / Londen / Rotterdam / Kortrijk / Luxemburg.

Wat stoort jou het meest binnen interieurbranche?
Ik bekijk alles positief en realistisch, ik heb het meer voor gebruiksvriendelijke interieur objecten.

Wat hoop je binnen tien jaar te bereiken?
Ik zou nog graag actief zijn in de advertising, communicatie en sportmarketing maar misschien met iets meer vrije tijd dan nu het geval is.
Ik ben voor zaken al in heel veel landen en steden geweest via o.a. opdrachten in het voetbal en het wielrennen, hopelijk dat er dan tijd vrijkomt om die landen en steden ook als gewone bezoeker eens van naderbij te bekijken.

Philiep Caryn (links) op de vtwonen&designbeurs met het COREtec-team, met v.l.n.r. Nicolas Cnudde, Anika Terpstra, Ashley Knops en Gertjan D'Heedene.

Reageren?
Philiep Caryn

philiep@caryncommunication.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven