De OE Quasi Light is bekroond met een Archiproduct Design Award. Het ontwerp is een LED hanglamp van polycarbonaat en aluminium. De lamp is begin dit jaar ontworpen door Olafur Eliasson in samenwerking met Louis Poulsen. In de hanglamp zitten twaalf LED's in de binnenste hoekpunten van het geometrische frame die zijn verbonden met lichtgeleiders langs de binnenranden. Daardoor wordt  een gelijkmatige verlichting naar de reflector in het midden van de lamp gecreëerd. Deze gelaagde witte reflector zendt het licht op sferische wijze terug de ruimte in, waardoor een verblindingsvrij en gelijkmatig licht ontstaat.

Het verhaal
In samenwerking met Louis Poulsen heeft de wereldberoemde IJslands-Deense kunstenaar Olafur Eliasson deze nieuwe, grootschalige hanglamp ontwikkeld. Eliasson combineert met de complexe vormen van de OE Quasi Light zijn jarenlange interesse in geometrie en licht, en versterkt zo het idee dat hij deelt met Louis Poulsen dat de kwaliteit van verlichting essentieel is voor ons leven.

De hanglamp bestaat uit twee contrasterende maar onderling verbonden geometrische vormen. De buitenste laag is een rigide aluminium frame in de vorm van een icosaëder met twintig driehoekige vlakken. Het lijkt alsof de binnenvorm, een witte polycarbonaatreflector in de geometrie van een dodecaëder met twaalf vijfhoekige vlakken, zweeft in het frame.De lamp is gemaakt met het oog op duurzaamheid, een kernwaarde van het werk van Eliasson. Het gebruikte aluminium is voor 90% gerecycled, terwijl de andere materialen volledig recyclebaar zijn. Met het oog op een lange levensduur maakt het ontwerp van het product vervanging en recycling van onderdelen mogelijk.

De complexe geometrische vorm van de OE Quasi wordt anders waargenomen, afhankelijk van waar de waarnemer staat, iets dat eindeloze interpretaties en perspectieven mogelijk maakt. Met zijn meer dan levenslange vorm, zal de OE Quasi Light oplichten en visuele interactie bieden met elke ruimte tijdens het creëren van het zachte en verblindingsvrij licht.

Meer informatie:
Louis Poulsen
info@louispoulsen.nl 
www.louispoulsen.com