Het is vandaag precies tien maanden geleden dat lampenproducent Masterlight getroffen werd door een vuurzee die het complete bedrijfspand in de as legde. Vol ongeloof zag directeur William Joosten, in het bijzijn van zijn rechterhand Bob Beumers en andere werknemers van het bedrijf, in nog geen anderhalf uur tijd zijn levenswerk in vlammen opgaan. Het team ging echter niet bij de pakken neerzitten. "William vroeg ons al snel wat we wilden gaan doen. Nou, iedereen wilde vooruit. Dan gaan we ervoor, zei hij.
De positieve instelling van onze directeur en het gehele team heeft er mede voor gezorgd dat we nu tien maanden na de brand al zoveel hebben kunnen bereiken en dat het herstel van het bedrijf snel is gevorderd", vertelt directie assistent Bob met gepaste trots.

Bob Beumers poseert voor het in aanbouw zijnde bedrijfspand, dat op dezelfde locatie komt te zitten als voor de brand.

Hoe snel kan het gaan. Op dinsdag brandde het bedrijf tot op de grond toe af, twee dagen later al werd dankzij een collegiale ondernemer een huurpand betrokken op nog geen 100 meter afstand van de plek des onheils. Inmiddels draait het bedrijf daar op volle toeren. 

Masterlight levert designverlichting aan speciaal- en meubelzaken, interieurarchitecten en projectinrichters in een groot deel van Europa. Het volledige proces van ontwerp tot fysiek product wordt in eigen beheer uitgevoerd.
"We hebben een aantal mensen in dienst dat zich constant bezig houdt met de ontwikkeling van nieuwigheden. Zij zorgen ervoor dat alle producten van de laatste technieken zijn voorzien. Door onze kennis en ervaring op het gebied van verlichting, onze eigen productiefaciliteit en daarnaast een groot netwerk van toeleveranciers voor materialen en componenten kunnen wij snel reageren op nieuwe ontwikkelingen en trends in de markt."

Direct na de brand werden er plannen gemaakt voor nieuwbouw. Die is inmiddels in volle gang. Als alles meezit, wordt het nieuwe onderkomen midden 2020 opgeleverd."In het nieuwe pand is een extra verdieping gerealiseerd, waardoor het aantal vierkante meters flink is uitgebreid. En natuurlijk is er goed nagedacht over de inrichting en eisen waaraan het nieuwe pand moet voldoen. Het wordt allemaal nog praktischer.
Voor de brand waren we al druk aan het verbouwen. De nieuwe productieruimte was bijna klaar toen hoogstwaarschijnlijk een van de nieuwe machines in die bewuste nacht kortsluiting maakte waarna de brand uitbrak", legt Bob uit.

Dankbaar
Alle betrokkenen bij de brand zijn nog steeds onder de indruk van de grote hoeveelheid steunbetuigingen uit de regio, maar ook uit het hele land. "Het was hartverwarmend. Echt iedereen die kon heeft ons geholpen. Dat heeft het totale team goed gedaan. Al eind februari konden we de eerste omzetten draaien."

De blik staat inmiddels vol op de toekomst. Op de komende beurs in Keulen (IMM) zal Masterlight in een stand met een lengte van 50 meter tal van nieuwe verlichtingsproducten presenteren. "Tijdens de IMM presenteren wij weer vele nieuwe producten en worden er vele nieuwe contacten gelegd. Daarnaast zullen wij de collectie ook presenteren tijdens de Light + Building in Frankfurt en op onze eigen huisshow eind april, begin mei. Dat zijn voor ons belangrijke contactmomenten met de markt", zegt Bob tot besluit.

Meer informatie:
Masterlight | part of Eurolight BV
Industrieterrein 110 (voorheen 102 - 104)
5981 NC PANNINGEN
Tel : (0031) 077 30 78 684
info@masterlight.com
www.masterlight.com