Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Puro van Lucie Koldova

Gedurfde minimalistische glazen hanglamp

De Puro Eclectic is een glazen hanglamp met dimmer die is ontworpen door Lucie Koldova. Puro is een gedurfde minimalistische variatie op sfeervolle hanglampen. De inspiratie voor de collectie en de naam komt van het Spaanse woord voor 'sigaar', wat ook 'puur' betekent en een verwijzing is naar de strakke lijnen van de compositie. Van een enkele verticale of horizontale buis of een enkele bellamp opgehangen onder een verticale buis en dubbele bellampen opgehangen onder een horizontale buis. De diffuse gloed van de buizen combineert met die van de bellampen om een ​​dynamische sfeer op te wekken, terwijl de afwisselende glans en matte afwerkingen zorgen voor een zekere mate van provocatie. Als losse buizen, kunnen er geweldige installaties van worden gemaakt, zoals een compositie van buizen gekoppeld aan een scherm die de ruimte verdeelt en een intieme sfeer oproept die grenst aan scenografie. Puro biedt sfeerverlichting aan als evenals verlichting voor kantoren, horeca-interieurs, winkels, showrooms en privé-eetruimtes.

Het vakmanschap dat in de productie wordt toegepast, volgt in de eeuwenoude traditie en ervaring van meesterglasblazers. De precisiebewerking van met de hand geblazen glas zorgt voor onderscheidend, duurzaam karakter en uitstekende kwaliteit in alle Brokis-producten. De glazen tinten zijn gevormd uit meerdere lagen van gesmolten glas, dat elk door de meesterglasblazer wordt onderzocht voordat het in de matrijs wordt geblazen. Tot 70% van de resulterende kwaliteit wordt in dit productiestadium bereikt. De metalen reflector wordt vervaardigd door een unieke, in de loop van millennia bewezen precisie stanstechniek waarbij koud plaatmetaal op een roterende vorm wordt rondgedraaid. De geschiedenis van deze technologie gaat terug tot de Keltische tijd. Net als bij de glasproducenten, maken de meester-metaalbewerkers gebruik van de traditie en ervaring die zorgvuldig zijn doorgegeven door de eeuwen heen waardoor ze het eindproduct een uitzonderlijke toegevoegde waarde geven.

Puro Eclectic is een nieuwe hanglampcompositie bestaande uit handgeblazen Puro-buizen. Het primaire doel was om een ​​eenvoudige maar lineair dynamische en expressieve compositie te creëren om boven eettafels te hangen. De naam Eclectic werd gekozen op basis van de verschillend aanpasbare diagonale en onderling verbonden glazen buizen. De lamp is beschikbaar in twee verschillende maten.

De Puro-collectie is verkrijgbaar in mat opaalwit of smoke grey glas, maar klanten kunnen ook kiezen uit een breed scala aan aangepaste kleuren.

Meer informatie:
Lucie Koldova
www.luciekoldova.com  

Publicatiedatum: